Als de vakprofessional wil weten wat de keukentrends voor 2025 zijn, dan heeft Dekker Zevenhuizen meestal in de zomerperiode al de vooruitblik. Zo ook dit jaar. Aan het woord is Product- en Marketingdirector Ben van Elk: “De keuken is opener dan ooit en zal steeds meer overvloeien in de rest van het interieur. Tegelijkertijd zien we dat meer interieur elementen worden toegevoegd terwijl de functionaliteit -er moet ook gewoon gekookt kunnen worden!- geen seconde uit het oog wordt verloren.”
“Onze trendforecaster Monique van der Reijden noemt deze trend ‘Sculpture Club’”, vervolgt Ben. “Je vindt er een mix aan materialen met een lichte, natuurlijke basis. Daarbij kun je denken aan duurzame materialen als zandsteen, marmer, onyx en lichte houtsoorten. Matcha green is een opvallende accentkleur daarbij. Zo ontstaat een zachte, luxe, sensuele sfeer vol met energie. Met het keukeneiland uiteraard als een ware eyecatcher, een sculptuur die de show steelt.”
“Nooit eerder waren er zo veel nieuwe vormen voor het keukeneiland in aantocht. De essentie kan het beste worden omschreven als ‘licht en ruimtelijk’ in een oase van natuurlijke materialen. Ik denk dat hierdoor de persoonlijkheid van de keuken waardoor we er nóg meer tijd in zullen doorbrengen. De hub van de eigen woning! De keuken was in de afgelopen jaren wellicht al het sociale middelpunt geworden maar voor de komende jaren wordt deze positie alleen maar steviger en steviger.”
Als er verder wordt ingezoomd op de producten die aansluiten op deze trends, dan kan men denken aan echt van alles: van werkbladen en achterwanden tot ook accessoires als kranen, spoelbakken en verlichting. “Ze zijn in verschillende prijsklassen, maar ze zijn altijd harmonieus op elkaar afgestemd. Je kunt er de gehele keuken mee inrichten.”
Ben legt uit dat consumenten daarnaast steeds vaker vragen naar de herkomst van een keukenwerkblad. Dus, hoe deze geproduceerd is, wat voor grondstoffen er zijn gebruikt -en zijn deze duurzaam- en onder welke omstandigheden is gewerkt. “Ook wij hebben daar een scherp oog voor”, zegt Ben. “Voor ons was het altijd een vanzelfsprekendheid om duurzaam te ondernemen. Mede daarom bieden we genoeg keuze als het gaat om duurzame materialen met een levensechte en natuurlijke uitstraling. Ik denk dan aan Cosmolite, Obsidiana en Greengridz.”
Cosmolite® bestaat voor 100% uit mineralen uit industrieel afval. De geperste bladen hebben een prachtige marmer of natuursteen look én het keukenwerkblad is 100% recyclebaar. De nieuwste kleur White Teti heeft een lichte tint en subtiele aders die doorlopen in de rand van het blad.
Dit materiaal bestaat uit gerecycled glas met bindhars. Van het samengeperste materiaal worden blokken geperst en platen gezaagd die bewerkt kunnen worden tot keukenwerkblad. Niet één keer maar eindeloos. Deze nieuwe warme grijze betontint bezit een heel fijn patroon waardoor het net niet effen is. Dit blad laat zich bovendien makkelijk combineren met andere materialen en kleuren. Daardoor wordt elke keuken in een handomdraai duurzaam zónder in te leveren op kwaliteit en stijl.
Greengridz is een innovatief en milieuvriendelijk basismateriaal waarvoor minder grondstoffen nodig zijn, wat minder CO2 uitstoot genereert en omdat het circulair is, geen afval oplevert. Kijk bijvoorbeeld eens naar TopLaminate Cupido: de lichte basiskleur in combinatie met de grove aders met hun warme bruin-zwarte-tinten hebben een grillig patroon over het hele werkblad.
Dit kan in het Dekker Trend Centre in Löhne (D) tijdens de Architecturwerkstatt 2024. Deze vindt plaats van 21 t/m 26 september. Meer informatie is te vinden op www.architekturwerkstatt.com
Neem dan rechtstreeks contact op met Dekker Zevenhuizen.
Contact opnemen