Platform over design en techniek in de keukenbranche
100% stomen, een beetje stomen. Of… toch helemaal niet stomen?
Het bereiden van een gezonde maaltijd is met de stoomovens van Pelgrim geen enkel probleem meer.

100% stomen, een beetje stomen. Of… toch helemaal niet stomen?

Binnen productengamma is heel veel mogelijk 

Er is niets lekkerder dan gezond en bewust eten! ‘Minder vet en meer smaak’ is voor steeds meer Nederlanders de basis van hun eetpatroon. Het past ook helemaal in de tijdgeest van nu! Het stomen van maaltijden sluit dan ook perfect aan op deze gezonde manier van koken. Door gerechten te stomen blijven alle vitamines en voedingsstoffen immers behouden én blijven producten perfect op smaak. Pelgrim heeft de wens tot ‘Minder vet en meer smaak’ slim vertaald naar een reeks geavanceerde stoomovens, die een ware verrijking zijn voor de keuken van nu. De mooiste bijvangst? Deze stoomovens doen méér dan alleen maar… stomen!

Het toevoegen van extra stoom is altijd een optie.

Aan het woord is Judith Kramer van ATAG Benelux en verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Met haar bespreken we de verschillende vormen van stomen, vanzelfsprekend gebaseerd op het Pelgrim-gamma dat zijn weg al heeft gevonden naar de keukenspeciaalzaken van Nederland.

Combi-stomen

“De combi-stoomoven is een multifunctionele heteluchtoven met een volwaardige stoomfunctie”, zegt Judith. “Dit wil zeggen dat je naast de reguliere ovenprogramma’s 100% kan stomen, stoom kan combineren met de heteluchtfunctie of kan kiezen voor een separate stoominjectie tijdens het bereiden van het gerecht. Het enige wat je hoeft te doen als je wilt stomen, is het aangeven van de hoeveelheid van het product dat je wilt garen. Het gemak dient dan de mens want de oven berekent vervolgens zelf hoeveel tijd nodig is om jouw gerecht klaar te maken. Ik zou hier op willen zeggen dat het bereiden van een gezonde én smakelijke maaltijd eigenlijk nooit meer hoeft te mislukken.”

De stoomoven is makkelijk bedienbaar

Toevoegen extra stoom

“Bij Pelgrim is het toevoegen van extra stoom – we noemen dat AssistSteam – ook een optie”, legt Judith uit. “Dat kan bij praktisch elk ovenprogramma. Dit is vooral handig voor de thuiskok die bijvoorbeeld de bovenste laag extra knapperig wil maken! Het waterreservoir van 130 ml is geïntegreerd. Hiermee is deze oven goed voor een gebruik van ongeveer twee en een half uur. Deze AssistSteam is ideaal voor deegbaksels en het braden van kleine stukken gevogelte en groente.”

Het waterreservoir is geïntegreerd.

3-in-1-oven

Een magnetron, bakoven en volwaardige stoomoven in één compact apparaat: dat is de unieke 3-in-1-oven van Pelgrim. Judith vertelt dat deze in eigen huis en in eigen beheer is ontwikkeld. “De oven is ideaal voor de mensen die óf van uitgebreid koken houden. Of juist van snel en gemakkelijk. Maar ook voor diegenen die heel bewust gezond willen koken. Met onze Pelgrim 3-in-1-oven kan het allemaal. Want die combineert een magnetron, een bakoven en een volwaardige stoomoven in één. En dat is niet alleen slim, praktisch en ruimtebesparend, maar het scheelt voor de consument ook bij de aanschaf.” Deze 3-in-1-oven is in verschillende kleurstellingen te verkrijgen, bijvoorbeeld in het trendy design in matzwart, rvs of antraciet. Deze oven bezit bovendien 140 voor­geprogrammeerde recepten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.