Platform over design en techniek in de keukenbranche
24 uur op 24 inzicht in de luchtkwaliteit

24 uur op 24 inzicht in de luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit in een ruimte is erg belangrijk voor de gezondheid van iedereen aanwezig, zowel in de woning als op het werk. De luchtkwaliteit constant monitoren is dan ook even belangrijk. En daar heeft het Nederlandse PlasmaMade wat op gevonden.

PlasmaMade stelt voor: de PlasmaMade Air Sensor, een toestel dat de luchtkwaliteit in de ruimte bekijkt en gebruikers meteen inzicht hierover geeft. Naast de real-time weergave van de luchtkwaliteit bekijkt de sensor eveneens de waarden over een langere periode. Zo waakt de sensor over de gebruiker door 24 uur op 24, 7 dagen op 7 de waarden te analyseren en veranderingen in de luchtkwaliteit meteen te melden. De connectie met de PlasmaMade-app en de eenvoudige en eenmalige aanmelding op het aanwezige Wi-Fi-netwerk maken het geven van deze meldingen via de app tot kinderspel. 

Welke metingen?

De PlasmaMade Air Sensor meet de temperatuur, de luchtvochtigheid, de CO2-waarde en de TVOC-waarde. Optioneel is ook een fijnstofmodule beschikbaar. “De temperatuur is een belangrijk gegeven om een comfortabel leefklimaat te bereiken”, weet Martin Van der Sluis van PlasmaMade. “Zowel een te hoge als een te lage temperatuur geven een oncomfortabel gevoel. Is het te warm, dan kan een vorm van lusteloosheid optreden. Is het te koud, dan kan de weerstand van de aanwezigen afnemen. Een tweede belangrijk aspect dat veel invloed heeft op het welbehagen van de aanwezigen is de luchtvochtigheid. Is deze te laag, dan kan ook dit leiden tot een verminderde weerstand en bijvoorbeeld droge ogen. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot een versnelde schimmel- en bacteriegroei in de ruimte. Dit kan ziektes veroorzaken en de weerstand doen afnemen. CO2 hoeven we niemand te leren kennen, vandaar dat onze PlasmaMade Air Sensor ook deze metingen doet. Tot slot de TVOC-waarde. Deze geeft een inzicht in de mate van vervuiling in een ruimte. Hoe lager, hoe beter. Alles wat gas of stof oplevert, gaande van koken over roken tot de wasmachine en droogkast, veroorzaakt TVOC’s.”

Eén PlasmaMade Air Sensor per ruimte volstaat.

Fijn stof

Een vijfde meting is optioneel en bij te bestellen via de app. Wie dit wenst kan de fijnstofmodule bijvoegen bij de vier standaard metingen. De PlasmaMade Air Sensor PRO meet dan PM1, PM2,5 en PM10. “Ook bij fijnstof is een lagere concentratie beter dan een hogere”, aldus Van der Sluis. “Fijnstof wordt gezien als het grootste probleem van de toekomst. Een te hoog gehalte kan luchtwegproblemen veroorzaken. In het ergste geval is kanker zelfs mogelijk. De fijnstofmodule is eenvoudig beschikbaar via de app en zal na activering meteen deze data weergeven.”

Martin Van der Sluis, met de PlasmaMade Air Sensor in de hand, legt het principe uit.

De app is het zenuwcentrum

De resultaten van de metingen van de PlasmaMade Air Sensor zijn zichtbaar via de PlasmaMade-app. Na het downloaden van de app volstaat het om contact te maken met de sensor om de meetresultaten meteen te kunnen inkijken. Via de app komen ook de meldingen wanneer afwijkende waarden worden opgemerkt. 

“Heel bijzonder is het gegeven dat de PlasmaMade Air Sensor de data van de omgeving ook in rekening brengt”, legt Van der Sluis uit. “De app geeft immers adviezen aan de gebruikers en doet dit op basis van de gemeten waarden in de ruimte én de data van de omgeving. Via de app kunnen meerdere sensoren gemonitord worden zodat gebruikers deze kunnen installeren op hun werkplek, bij hen thuis en op andere nuttige locaties. Zo zijn al deze ruimtes verzekerd van een gezond en veilig binnenklimaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.