Platform over design en techniek in de keukenbranche
30 jaar. De kracht van samenwerken
Grand Hotel Huis ter Duin ontving het MHK Congres met open armen.

30 jaar. De kracht van samenwerken

Een 30e verjaardag is altijd een mijlpaal. Of het nu gaat om een persoon of een bedrijf, zo’n mijlpaal moet gevierd worden. En liefst met vrienden, kennissen en collega’s erbij. MHK Nederland organiseerde een congres dat tegelijkertijd de 30e verjaardag van henzelf in het daglicht plaatste. En de MHK-leden gingen gretig op de uitnodiging in. Een verslag.

Jeroen Geerling, gastheer van het MHK Congres.

Gelegen op de hoogste duin van Noordwijk aan Zee vinden we het Grand Hotel Huis ter Duin. Het prachtige hotel domineert de ‘skyline’ van het kustplaatsje en MHK Nederland vond dit dé locatie om haar congres te organiseren. Niet zomaar een congres, maar een die tegelijkertijd de 30e verjaardag viert van MHK Nederland. Het is dan ook een trotse en blije Jeroen Geerling, Algemeen Directeur van MHK Nederland, die de honneurs als gastheer waarneemt. Trots en blij omwille van de verjaardag en de locatie – alleen het weer laat het een beetje afweten – maar vooral om de prachtige resultaten die MHK Nederland verwezenlijkte. “Door in moeilijke tijden trouw te blijven aan elkaar, hebben we een recordomzet en fantastische groei kunnen optekenen”, aldus Geerling. “Tegenwoordig is het nog steeds een grote uitdaging, met bijvoorbeeld de moeilijke leveringen, in welke sector dan ook. We hebben elkaar nu harder nodig dan ooit. MHK Nederland bestaat 30 jaar en bewijst dus al 30 jaar de kracht van samenwerken. Op naar nog eens 30 jaar!”

Op onnavolgbare wijze loodste Robert Doornbos ons doorheen de F1-wereld.

Geëffende paden verlaten

Na de korte verwelkoming door Jeroen Geerling gaf die het woord aan Werner Heilos, voorzitter van de Raad van Bestuur van de MHK Group. Namens de hele groep feliciteerde Heilos de werknemers en alle leden van MHK Nederland met de 30e verjaardag. Heilos toonde ons daarna enkele bijzondere foto’s die de James Webb-ruimtetelescoop recent heeft genomen en die door NASA werden vrijgegeven. “De James Webb-telescoop is een mooi voorbeeld dat we tot enorme zaken in staat zijn, zeker als we samenwerken”, stelt Heilos duidelijk. “De ruimtevaartagentschappen van de Verenigde Staten (NASA), Europa (ESA) en Canada (CSA) bouwden samen deze telescoop en staan ook samen in voor het onderhoud. De foto’s zijn van ongeziene kwaliteit. Als we dit kunnen verwezenlijken, dan kunnen we zeker ook de huidige uitdagingen weerstaan en oplossen. Daarvoor is het wel nodig om te durven loslaten wat we kennen en met een open vizier naar de toekomst kijken, out of the box durven denken en volop blijven innoveren. Consumenten zijn tegenwoordig heel voorzichtig geworden en stellen zichzelf de vraag hoe ze de facturen, vooral dan van elektriciteit en gas, kunnen betalen. Samen zijn we erin geslaagd de keuken te transformeren tot het middelpunt van elke woning. Dan kunnen we er zeker ook voor zorgen dat de volgende generatie een keuken kan kopen!”

De Gouden Driehoek

Een 30e verjaardag is het uitgelezen moment om over de schouder terug te kijken naar hoe het vroeger was. “Zo zijn er vandaag nog MHK-leden die er al vanaf dag één bij zijn”, benadrukt een trotse Geerling. “Zowel bij die leden als bij MHK Nederland betreft het een nieuwe generatie die het roer in handen heeft, maar de boodschap en het inzicht is wel steeds hetzelfde gebleven: de kracht van de gemeenschap werkt.” Na een kort intermezzo gaf Geerling het woord aan Ivo Metz die de presentatie van De Gouden Driehoek op zich nam. “Vorig jaar reikten we deze prijzen voor het eerst uit aan de mooiste badkamer en de mooiste keuken van Nederland”, schetst Metz de award. “Het was echt een instant hit en een prijs die met trots wordt gedragen. Voor deze tweede editie kregen we echt aanzienlijk meer inzendingen zodat onze professionele vakjury een immense taak voorgeschoteld kreeg.” De vakjury koos drie finalisten waarna de aanwezige MHK-leden via een speciale app de uiteindelijke winnaar selecteerden. Na een duidelijke voorstelling van de drie kanshebbers door de vakjury (Monique van der Reijden en Evelien Reich) en de spanning van de stemming kwamen Scheffer Badkamers uit Zelhem (“een badkamer die totale wellness en één en al luxe en comfort uitademt met een gedurfde keuze om het lichtobject boven het bad met organische vorm te plaatsen”) en Loomans Keukens uit Eindhoven (“een prachtig staaltje maatwerk waarbij de keuken een soort livingroom is geworden, een voorbeeld voor velen”) als winnaars uit de bus. Een mooi certificaat, een prachtige bos bloemen, een mooie waardecheque, een verdiend applaus en de eer de trofee in handen te krijgen, viel de winnaars te beurt. En Metz besloot de show met de duidelijke en gemeende woorden: “Ik ben er trots op dat er zulke mooie projecten worden gerealiseerd bij MHK.”

Na de ‘business’ mocht de ‘pleasure’ niet ontbreken, met onder meer een lekker diner en een optreden van Edsilia Rombley.

Ontspanning moet er zijn

“Als je van je hobby je beroep kunt maken, dan leef je het als het ware in een droom”. Met deze sterke openingszin nam Robert Doornbos de zaal mee door zijn carrière als Formule1-coureur, legde hij op begrijpelijke wijze enkele moeilijke technische eigenschappen van autoracen uit en maakte hij duidelijk dat het eigenlijk niet zo erg is om fouten te maken, zolang je er maar op gepaste wijze mee omgaat, juist op reageert én zorgt dat die fouten zich niet blijven herhalen. “Veel functies en innovaties zien het levenslicht bij de Formule1 (F1) waarna ze langzaamaan doorsijpelen naar de ‘gewone’ auto’s”, aldus Doornbos. “Daarmee is het één van de grootste innovatieplatformen ter wereld. Innovaties die letterlijk levens redden, denk maar aan de recente crashes die er geweest zijn waarbij ongetwijfeld autocoureurs het leven hadden gelaten zonder alle ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. F1 is ook de derde meest bekeken sport op aarde en, in tegenstelling wat vele mensen denken, echt wel een teamsport. Kijk maar eens naar het team dat mee is bij elke race en bijvoorbeeld de pitstops uitvoert. Iedereen weet perfect zijn taak en weet ook dat de persoon ernaast zijn taak perfect kan uitvoeren. Het is het resultaat van oefenen, nog eens oefenen en blijven oefenen. De juiste mensen samenbrengen, presteren onder druk… “

Het einde van de keynote van Doornbos luidde meteen een nieuw onderdeel van het verjaardagscongres in, een ontspannend gedeelte dat na een lekker diner verder ging met een optreden van Edsilia Rombley en een afterparty met DJ Gilbert. Een meer dan geslaagde afsluiter van een meer dan geslaagd congres.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.