Platform over design en techniek in de keukenbranche
Aan tafelruimte geen gebrek
Shelf 40 tovert een (keuken)lade om in een tafel voor twee.

Aan tafelruimte geen gebrek

Het concept van een uittrektafel is even eenvoudig als briljant. In plaats van een bepaald oppervlak in je keuken of woonkamer permanent in te nemen met een (te grote) tafel, houd je die ruimte open voor allerlei gebruik. De tafel verstop je als het ware in een lade. Dat kan een traditionele keukenlade zijn of een ‘gewoon’ kastje waarop je ornamenten zet en waarin je de tafel verstopt. Heb je de tafel nodig, tover je deze simpelweg tevoorschijn uit de lade. Klaar? Inklappen en weer in de lade opbergen.

De Family-uittrektafel biedt ruimte aan de hele familie.

Eenvoudig in en uit

Bij Van Opstal, importeur van meubelbeslag en -accessoires voor de keuken-, meubel- en interieurbouw, zijn vanaf nu twee oplossingen beschikbaar. Het betreft de Shelf 40 en de Family uittrektafel. “Shelf 40 is het kleine broertje van de twee, al is klein relatief”, horen we bij Van Opstal. “De lengte, het deel dat dus uit de lade verschijnt, biedt met zijn 1,34 meter ruim voldoende plaats aan twee personen. Voor de breedte van de tafel, dus meteen ook de breedte van de lade, bestaat de keuze uit 600, 900 en 1200 millimeter. De draagkracht van 80 kilogram volstaat om aan deze uittrektafel te eten, te werken, huiswerk te maken en meer.” Een eenvoudig systeem helpt gebruikers de tafel in en uit de lade te halen terwijl een gepatenteerd mechanisme toelaat de tafelpoot dusdanig te regelen dat het tafelblad niet overhelt.”

Ruimte voor het hele gezin

De maaltijd is een belangrijk moment van de dag in elk gezin. Het is één van de weinige momenten waarop iedereen samenkomt en waar dus de dag besproken kan worden. Met onvoldoende ruimte verandert dit gezellig samenzijn al snel in een ongemakkelijk moment. De Family uittrektafel zorgt voor voldoende ruimte op een stabiele tafel.

De Italiaanse fabrikant ontwikkelde en patenteerde een systeem waarbij de tafelpoot omgekeerd mee in de lade schuift en daardoor geen extra ruimte inneemt. Bovendien is de tafelpoot eenvoudig in hoogte verstelbaar zodat deze voor voldoende stabiliteit zorgt. Mede daardoor bedraagt de draagkracht van de Family uittrektafel eveneens 80 kilogram. De lengte van de tafel is 1,45 meter en de breedtes zijn identiek aan deze van de Shelf 40. “Voldoende ruimte om een gezin van vier een gezellige maaltijd te bezorgen”, benadrukt Van Opstal.

Klaar? Inklappen en weer in de lade opbergen.

Installatiegemak

Bij de ontwikkeling van de uittrektafels kwamen zowel gebruiksgemak als het installatiegemak aan bod. De uittrektafels zijn dan ook eenvoudig te monteren. Bovendien maakte de fabrikant een knap en overzichtelijk montagefilmpje dat op de website van Van Opstal te bekijken is. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.