Platform over design en techniek in de keukenbranche
Aandacht voor de buitenkeukens
Buitenkeukens winnen aan populariteit.

Aandacht voor de buitenkeukens

Modulair systeem biedt keuze voor consument

STEEL staat in de keukenbranche bekend om zijn hoogwaardige luxe fornuizen en inbouwovens. Tijdens de EuroCucina in Milaan (I) toonde de leverancier een tweede en geheel nieuw buitenkeukenconcept. Modulair, zodat de consument zelf de indeling en afmeting kan bepalen. STEEL hoopt hier met haar GEA-outdoorcollectie de keukenbranche te bewegen ook buitenkeukens te bieden voor hun showroombezoekers.

STEEL GEA-outdoorcollectie.

Ook tijdens de jaarvergadering van DER KREIS had STEEL een stand op de leveranciersmarkt. Dat de interesse in outdoor bij de keuken­retailer toeneemt, leek tijdens dit evenement zeker het geval, aangezien algemeen directeur Christian Borsboom met zijn team veel gesprekken met voerde met geïnteresseerden.

Modulair systeem

Christian: “Voordeel van de GEA-buitenkeuken is dat het een modulair systeem is. De consument kan keuzes maken en zelf bepalen wat wel of niet toegevoegd wordt aan de buitenkeuken. Bij veel andere buitenkeukens koop je een compleet systeem. Bij STEEL bouw je deze zelf op, variërend van 45, 60, 70 en 90 centimeter breed en 40, 60 en 80 centimeter hoog.” En de prijzen? Die zijn ook zeker nog te overzien. Een serieus modulaire variant is ongeveer 8000 euro. STEEL doet dit met onderscheidende kwaliteit aan materialen, zoals het gebruik van marine grade 316 staal, wat de duurzaamheid ten goede komt. Wat we ook van hen gewend zijn bij de fornuizen en inbouwovens. Christian: “STEEL is een familiebedrijf waar al de vierde generatie werkzaam is. Als geen ander weten we hoe we moeten produceren.”

Weerbestendige werkbladen

Qua werkbladen werkt STEEL samen met Dekker Zevenhuizen. Zij hebben speciaal hiervoor een zeer attractief outdoor-kern‑ assortiment samengesteld uit de Lapitec-serie. Deze werkbladen hebben een oppervlak met Bio-care. Deze breekt organische atmosferische deeltjes af, die zich op het blad afzetten. Dit heeft een bacteriedodend effect en maakt deze werkbladen zeer geschikt voor outdoor toepassingen. Bij de GEA-buiten­keuken van STEEL kan men kiezen uit de Lapitec-werkbladen Steel, Lavagna en Querica.

Drukke periode

Voor Christian is de afgelopen periode erg druk geweest. Het overlijden van Frans-Anno Tweebeeke afgelopen najaar hakte erin. “Je mist gewoon je sparringspartner en Frans-Anno zijn werkzaamheden moesten worden overgenomen. Zodoende hebben we onlangs ons salesteam uitgebreid. We timmeren hard aan de weg. Retailers weten wat ze aan ons hebben. We bieden een onderscheidend assortiment en een gezonde marge voor onze dealers. We doen er te allen tijde alles aan het beste fornuis te produceren. Daarin is de prijs ondergeschikt. We willen namelijk de beste kwaliteit waarborgen en dit combineren met functionaliteit.” STEEL-fornuizen verdienen dan ook de beste pannen. Christian houdt van samenwerkingen en dus sloot hij een partnerschap af met Fissler. Deze gerenommeerde pannenproducent, staat bekend om haar hoogwaardige pannen en nam enige tijd geleden contact op met STEEL. Christian omarmt deze samenwerking: “Zo krijgen consumenten bij aanschaf van een STEEL Mistral-fornuis een Fissler Phi Collection-pan cadeau. Deze gepatenteerde serie is speciaal ontwikkeld voor kookveldafzuiging en de perfecte pannen voor koken op inductie.” Immers inductiespoelen behalen een hoger rendement in combinatie met kwaliteits­pannen. Bovendien biedt Fissler de mogelijkheid voor iedere STEEL-dealer nu ook Fissler-dealer te worden.

De inductiefornuizen uit de serie Enfasi doen het goed in de markt. Naast RVS en Antraciet is er tevens een All Black-uitvoering, volledig mat zwart met een soft-touch afwerking. Ook is het mogelijk om zwart met rvs te combineren. Christian: “In Milaan hebben we een zeer geslaagde beurs gehad. Naast GEA-outdoor, hebben we laten zien dat onze Ascot- en Genesi- series in alle RAL-kleuren te verkrijgen zijn. In zowel hoogglans als de matte uitvoering.”

Met deze laatste toevoeging zien we meer en meer welke kant STEEL opgaat met haar productlijnen. Ze willen de consument zelf meer keuzes geven en of dit nu gaat om een modulaire GEA-buitenkeuken of de RAL-kleuren van de Ascot- en Genesi-series. Eén ding blijft overeind. De functionaliteit en materiaal­gebruik blijft altijd hoogwaardig. Hiermee is STEEL de term ‘Made in Italy’ meer dan waard. Je zou haast kunnen zeggen dat er liefde in de producten van STEEL zit. Christian: “Ieder STEEL-product wordt van A tot Z door één medewerker gebouwd. Deze is gekoppeld aan een nummer en dat nummer behoort bij de desbetreffende medewerker. Onze collega’s werken echt met passie aan ‘hun’ STEEL.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.