Platform over design en techniek in de keukenbranche
ADLER Pigmolux: voor meubels in iederegewenste look 

ADLER Pigmolux: voor meubels in iederegewenste look 

Hoe had u het graag gewild? Met een fijne structuur? Mat? Zacht pistachegroen of fel magenta? Het maakt niet uit welke wensen meubel-, keuken- en deurfabrikanten (en hun klanten) hebben: het Pigmolux-assortiment van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER laat ze vrijwel allemaal in vervulling gaan. En dat ook nog eens razendsnel – want dankzij gedecentraliseerde bemonstering ontvangen fabrikanten hun perfect op maat gemaakte producten nu nog sneller en flexibeler. 

‘Pigmo’ staat voor kleur, ‘lux’ voor de kracht van licht. Samen vormen deze twee begrippen de naam van het succesvolste en populairste assortiment industrielakken van ADLER. Talloze Europese meubelfabrikanten, keukenproducenten en bedrijven uit de deurenindustrie vertrouwen voor kwalitatief hoogwaardige en bestendige oppervlakken op deze veelzijdige uv-verfproducten, verkrijgbaar in een breed palet aan kleuren.

Twee varianten

“Verwerkers kunnen kiezen uit twee varianten: Pigmolux DC en Pigmolux HQ”, legt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in het Brabantse Heeze, uit. Pigmolux DC – waarbij DC staat voor Dualcure, dubbele uitharding – hardt uit door twee verschillende mechanismen: enerzijds door bestraling met uv-licht, anderzijds ook door een klassieke combinatie met een verharder. Hierdoor kunnen ook de delen van bijvoorbeeld een meubelstuk die onvoldoende door de uv-lampen worden belicht volledig uitharden. Daardoor kunnen ook driedimensionale en minder goed bereikbare onderdelen zonder uv-bestraling met Pigmolux DC worden gecoat. “Pigmolux DC kan echter ook 1K worden verwerkt, waarbij de lak alleen door uv-straling uithardt. Dat is bijvoorbeeld nodig wanneer je witte deuren of panelen efficiënt wilt coaten”, benadrukt Cremers. Beide verwerkingsmethoden garanderen een hoge mechanische en chemische weerstand, een uitstekende lichtbestendigheid en een goede vulkracht van de gecoate oppervlakken. 

Maximale weerstand

Wie echter waarde hecht aan een nog betere stapelbaarheid en aan maximale weerstand, kiest voor Pigmolux HQ. Deze high quality-variant is de crème de la crème onder de uv-coatings. Hiermee kunnen bijvoorbeeld geïntegreerde verzonken aluminium handgrepen probleemloos worden meegelakt, en op witte oppervlakken hebben zelfs koffie- en rode wijnvlekken geen kans. Veel fabrikanten stappen na een paar jaar Pigmolux DC te hebben gebruikt over op Pigmolux HQ. 

Veelzijdigheid

Wat beide varianten echter met elkaar gemeen hebben, is hun veelzijdigheid: “Wat de wensen van de klant ook zijn: we kunnen er met deze pigmentcoating bijna altijd aan voldoen. We zijn ongelooflijk flexibel wat betreft de glansgraad, viscositeit, structuur en natuurlijk ook de kleur. Dit maatwerk kunnen we nu ook direct in onze vestiging in Heeze uitvoeren”, aldus Cremers. Of het nu gaat om afwerking met een anti-fingerprintcoating, een zeer speciale oppervlakteafwerking of een unieke kleur: binnen 48 uur ontvangt elke klant zijn product op maat. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.