Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Afzuigkaptechnologie krijgt breder speelveld

Tekst | Elise Noyez

Beeld | PlasmaMade

20 juli 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De onzichtbare dreiging van het coronavirus deed ons allen alvast het belang inzien van luchtreiniging en ventilatie. Ook afzuigkaptechnologie kan bijdragen aan een gezonde binnenlucht.

In de keuken wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een recirculatie afzuigkap. Met deze oplossing worden praktische beperkingen omzeild en energieverliezen gereduceerd. Maar de technologie heeft veel meer in zijn mars. Het Nederlandse PlasmaMade ontwikkelde op basis van zijn gekende recirculatiefilter namelijk een mobiele luchtreiniger voor ruimtes tot wel 150 vierkante meter.

Dankzij het onderstel op wielen wordt de Air Cleaner snel ingezet daar waar het nodig is.

Beproefde technologie

De stap van een hoogwaardige recirculatiefilter naar een volwaardige luchtreinigingssysteem is niet geheel onverwacht. De gepatenteerde PlasmaMade recirculatietechnologie is niet alleen efficiënt tegen kookgeuren, maar elimineert ook aerosolen, pollen, bacteriën, virussen, schimmels en fijnstof uit de aangezogen lucht. Om een schone lucht altijd en overal mogelijk te maken, past de nieuwe PlasmaMade Air Cleaner diezelfde technologie toe in een mobiele unit. Het toestel creëert een opwaartse luchtstroom die in combinatie met de viervoudige werking van de filter – softwaregestuurde plasmatechniek, elektrostatische buitenkernen, glasvezelkern en koolstoffilter – snel en efficiënt de aerosolendruk in grote ruimtes kan verlagen. Verontreinigingen worden geëlimineerd en gedeactiveerd en via de Venturi wordt schone lucht weer de ruimte in geblazen.

De gepatenteerde PlasmaMade recirculatiefilter vormt de basis van de luchtreiniger.

Breed toepassingsveld

De luchtreiniger is geschikt voor ruimtes van 20 tot 150 vierkante meter, inclusief horeca, scholen, kantoren, zorgvoorzieningen, enzovoort. Bij grotere oppervlakken kunnen meerdere toestellen over de ruimte verdeeld worden en dankzij het onderstel op wielen kan de Air Cleaner snel ingezet worden daar waar het nodig is. 

Door aerosolen efficiënt uit de lucht te verwijderen, verlicht de luchtreiniger de druk op het ventilatiesysteem en kunnen energieverliezen dus beperkt worden, zonder in te boeten op binnenluchtkwaliteit.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Keukenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht