Platform over design en techniek in de keukenbranche
Alle IT-oplossingen voor keukenbouw onder één dak

Alle IT-oplossingen voor keukenbouw onder één dak

Wie rendabel maatwerk in de keuken wil afleveren, moet niet alleen het uiterste uit zijn machines kunnen halen. De diverse bedrijfsprocessen moeten ook optimaal op elkaar afgestemd zijn. Dat kan de nodige administratieve rompslomp met zich meebrengen. Of u kan kiezen voor een softwarepakket dat ontwikkeld is op maat van uw sector. Proteus geeft u daarvoor alle tools in handen, van ERP-oplossing tot CAD/CAM-software voor de aansturing van uw machines. Voortaan is deze software voor de houtindustrie onder één Belgisch dak te vinden: de Trivest Software Group in Zele.

Proteus timmert vanuit het Nederlandse Waardenburg al jaren aan een ijzersterke reputatie in interieurbouw en de meubelindustrie. “Het bedrijf vertrekt vanuit de filosofie dat een goede projectadministratie van groot belang is bij maatwerk. Daarvoor werd Proteus Project ontwikkeld. De toegevoegde waarde van deze volledig geïntegreerde ERP-oplossing is dat ze op de leest van keukenbouwers geschoeid is”, vertelt Gregory van Gils, managing director van Trivest Software Group. Maar daar houdt het niet op. Met Alphacam en IMOS beschikt Proteus tevens over complete 3D CAD/CAM-oplossingen om op de productievloer het verschil te maken. “Of u nu eenvoudige drieassige bewerkingen wilt uitvoeren of net complexe vijfassige componenten wilt produceren, het kan allemaal. En door de synergie met het ERP-pakket krijgen keukenbouwers één krachtige softwareoplossing voor al hun bedrijfsprocessen.”

Nieuwe naam in IT-landschap
Sinds september is de expertise rond de producten van Proteus ook in België aanwezig. Dat heeft alles te maken met de komst van een nieuwe naam in het Belgische IT-landschap. Trivest Software Group ontstond uit het vroegere Ridder Data gevestigd in Zele. Van Gils: “Ridder Data Systems heeft zijn wortels in de maakindustrie en ontstond eigenlijk op de productievloer. De komst van digitalisering brengt IT in een stroomversnelling en deed ons aansluiting zoeken bij andere softwareleveranciers om ERP en CAD/CAM-systemen naar een niveau hoger te brengen. De Trivest Software Group bestaat uit Ridder Data Systems (Ridder iQ), Bemet (Plan de Campagne), Proteus en Trimergo, vier softwarespecialisten, gepokt en gemazeld in de maakindustrie. Elke partner heeft zijn eigen ERP- en CAD/CAM-oplossingen voor een specifiek marktsegment, die een bijdrage kunnen leveren aan de evolutie van de andere.”

Trivest Software Group

Door deze synergie krijgen het ERP-pakket van Proteus en de CAD/CAM-oplossingen Alphacam en IMOS nu voor het eerste vaste voet aan de grond in België.

Maakindustrie in de vingers
Dankzij deze synergie krijgen het ERP-pakket van Proteus en de CAD/CAM-oplossingen Alphacam en IMOS nu dus voor het eerste vaste voet aan de grond in België. “Proteus had ondanks zijn jaren ervaring nog geen Belgische vestiging voor zijn oplossingen voor de houtindustrie”, vertelt van Gils. “Vandaar dat we besloten hebben om de samenwerking alle kracht bij te zetten en ook vanuit de vestiging in Zele expertise op te bouwen en aan te bieden voor deze pakketten. Hoe een maakbedrijf in elkaar zit en welke eisen dat met zich meebrengt qua stuklijsten, aansturing productie, calculatie … dat zit ons in de vingers. We passen dat nu ook toe op houtverwerking om tegemoet te komen aan onder andere de wensen van de Belgische keukenbouwers.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.