Platform over design en techniek in de keukenbranche
Alle vakjes aanvinken
De foliehouder, één van de handige multifunctionele inserts.

Alle vakjes aanvinken

Het spreekt voor zich dat bij de keuze van een nieuwe keuken veel aandacht gaat naar de zichtbare elementen: van het werkblad, de spoelbak en keukenkraan tot de vele toestellen. Maar ook achter de schermen (lees: in de keukenkast of de -lade) gaan nuttige hulpmiddelen schuil die de nodige aandacht verdienen. Van Opstal besteedt die aandacht met plezier, onder meer aan het nieuwe Fineline LiniQ van Kesseböhmer. Dit wordt de komende editie van HoutPro+ uitgebreid voorgesteld.

De keukenlade kan wel eens een onoverzichtelijke warboel worden. Gelukkig zijn de nodige opbergsystemen beschikbaar die orde in deze wanorde scheppen. De productontwikkelaars van Kesseböhmer rustten niet op hun lauweren en met een simpel zinnetje (‘Doe meer met minder’) in het achterhoofd gingen ze aan de slag om een nieuw systeem te ontwikkelen. Ultieme flexibiliteit met een minimum aan componenten. Het resultaat is Fineline LiniQ. “Inzetbaar in alle op de markt beschikbare keukenlades”, benadrukken zowel fabrikant Kesseböhmer als distributeur Van Opstal.

Ook nieuwe oplossingen voor de hogere lades waar potten en pannen in terecht kunnen.

Voor elke lade een oplossing

De basis van het Fineline LiniQ opbergsysteem is het bestekbakje. “Voor het gebruiks- en planningsgemak werken we met vijf gepreconfigureerde sets”, klinkt het bij Van Opstal. “Deze zijn inzetbaar voor de kastbreedtes 300mm, 400-450mm, 500-600mm, 800-900mm en 1000-1200mm. Het houdt uiteraard niet op bij deze bestekbakjes. Met enkele multifunctionele inserts liggen echt gepersonaliseerde oplossingen binnen handbereik. Wat zoal beschikbaar is: een kruisvormig verdeelstuk, een kruideninzet in trapvorm, een messenblokje en een foliehouder.” Alle elementen van het opbergsysteem zijn verkrijgbaar in drie afwerkingen: lichte eik, Noorse es en zwarte es.

Homogeen uiterlijk

Ook voor de hogere lades, daar waar traditioneel de potten en pannen opgeborgen worden, creëerden de productontwikkelaars van Kesseböhmer nieuwe elementen. “Een vierkant en een rechthoekig bakje met greepgaten, eveneens beschikbaar in de hierboven genoemde drie houten afwerkingen, zorgen meteen voor orde in deze hogere laden”, aldus Van Opstal. “Twee vierkante bakjes naast elkaar zijn trouwens even lang als één rechthoekige. Zo kan de gebruiker van de lades naar eigen wens en inschatting de juiste keuze maken. Een metalen verdeelstuk met greepgaten kan, indien gewenst, ingezet worden in deze bakjes. Ook handig in deze hogere laden is een aanpasbaar houten bordenrek zodat grote of kleine borden hier veilig gestapeld kunnen worden.” 

De drie afwerkingen broederlijk naast elkaar: lichte eik, Noorse es en zwarte es.

Een krachtige reünie van de houtverwerkende sector

“We zijn maar wat blij dat we opnieuw een editie van HoutPro+ in het verschiet hebben”, klinkt het enthousiast bij Van Opstal. “Normaal gesproken is de vakbeurs er om de drie jaar maar door de gekende omstandigheden is het ondertussen al vijf jaar geleden. Van Opstal is er vanzelfsprekend bij en we tonen er onder meer de Fineline LiniQ. Kom zeker naar de Brabanthallen in ’s Hertogen­bosch van 1 tot 4 november, zoek naar stand 6202 en ontdek er wat we allemaal te bieden hebben.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.