Platform over design en techniek in de keukenbranche
Alles goed gepland. Gezelligheid als één geheel
Wit is een klassieker in de keuken. Hier is het aangevuld met ARTWOOD in Noteboom Cuba.

Alles goed gepland. Gezelligheid als één geheel

Een glas water, een snelle greep in de koekjestrommel, een snelle blik in de koelkast: we worden magisch aangetrokken tot de keuken. Als we er al zijn, blijven we ook graag wat langer. Bij de koffie bijvoorbeeld, of tijdens het feest, dat traditioneel het beste is waar de drankjes koud staan en er een verleidelijke geur van eten hangt. Wat ligt er dan meer voor de hand dan de uitstraling van de keuken naar de aangrenzende vertrekken te brengen? Met een flexibel assortiment keukenmeubelen is dit kinderspel.

De moderne keuken is niet alleen functioneel, maar gemaakt voor het leven. Het komt vaak uit op de eetkamer of de woonkamer. Daarom is het des te belangrijker om bij het ontwerp rekening te houden met de overgangen. Als je wilt dat alles één geheel vormt, kun je nog een stap verder gaan en de hele kamer in het ontwerp opnemen.

Het decor bij de onderkasten van de keuken komt terug in het woongedeelte waar bovenkasten Zijn omgebouwd tot lowboard.

Ook zonder een eiland

Waar de keuken overgaat in de woonkamer en er voldoende ruimte is, zijn eilanden een favoriet ontwerpkenmerk. Het brengt het koken dichterbij en communicatie met gezelschap in de woonruimte is mogelijk. De structurele omstandigheden laten een dergelijk ontwerp echter niet altijd toe.

Dressoirs of lowboards van bovenkasten zijn goede alternatieven voor een huiselijke overgang. Glazen deuren kunnen worden gebruikt om kasten minder massief te doen lijken. Qua ontwerp is dit geen probleem: met op elkaar afgestemde decors ziet het interieur van de binnenkasten er net zo huiselijk en elegant uit als de buitenkant. Als alternatief kunnen doorlopende deurvlakken worden onderbroken door legplanken. Een contrasterende kleur zet extra accenten. Licht brengt nog meer diepte in de kamer en creëert ook een gezellige sfeer.

De PLUS met zwart anti-vingerafdrukoppervlak geeft de keuken een letterlijke omlijsting. Het front LUCCA in Cement saffiergrijs is het accent in de keuken en komt terug in het woongedeelte waar bovenkasten met schapelement zijn toegepast.

Less is more

Oppervlakken spelen een belangrijke rol in het consistente ontwerp. Wil je de keuken, de eetkamer en de woonkamer in één keer inrichten, dan moet je een thema kiezen. Dit kan een bepaald materiaal zijn, een stijl aan de voorkant of een favoriete kleur. Dit gaat meestal gepaard met een zorgvuldig gekozen contrast.

Het gerichte gebruik van oppervlakken geeft structuur aan het ontwerp. Afzonderlijke zones kunnen visueel van elkaar worden gescheiden. De landelijke keuken kan bijvoorbeeld in een zachte beigetint worden gehouden. De woonkamer met dezelfde fronten wordt bepaald door een andere kleur. Ook denkbaar: een contrasterend oppervlak dat in de keuken als blikvanger fungeert, wordt in de meubelen van de woonkamer opnieuw gebruikt.

Allround keukenmeubelen

Met keukenmeubelen kun je individueel en creatief plannen. Dat is niet alleen van belang voor de persoonlijke behoeften, maar is met name praktisch wanneer een huis meerdere functies tegelijk moet vervullen. Een werkplek voor de home office, bijvoorbeeld, kan nu ook met keukenmeubelen worden gepland. Wie aan het eind van de dag ongestoord wil kunnen ontspannen, bewaart bepaalde apparaten en werkprocessen in een bijkeuken. Het flexibele meubilair maakt ook de inrichting van garderobes en kleedkamers mogelijk. Er zijn zelfs bijpassende badkamers. Maar daarover vertellen we je een andere keer

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.