Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘Are you ready to order?’

‘Are you ready to order?’

De keuken wordt de boordcomputer van je woning

Tevredenheid overheerst bij Samsung, zo terugkijkend op de Küchenmeile. Ook Maxime Parein, verantwoordelijk voor de marketing van de Home Appliance Division bij Samsung, kan maar één conclusie trekken. “Het was erg druk. We hebben mooie delegaties vanuit de Nederlandse en Belgische retail ontvangen. Het was bovendien fantastisch om zonder coronadreigingen en -beperkingen ook gewoon weer eens ‘ouderwets’ het beursgevoel te hebben. Je merkte dat aan de stemming. En wat ook mooi was: wij hebben alles wat we op de Küchenmeile hebben getoond, op voorraad. Are you ready to order?”

Samsung presenteerde zich op twee locaties, te weten Area30 en Art of Kitchens. “In de afgelopen maanden hebben we in de media en op de socials vooral verteld wat er allemaal aan zat te komen, maar nu was het zo ver: onze jongens en meiden van het salesteam zijn intussen al volop on-the-road om de goede gesprekken van de beurs een concreet vervolg te geven.”

Connectivity in de keuken is het sleutelwoord voor de toekomst. Smart Things Energy… een goede maaltijd op tafel zetten maar dat ook duurzaam doen door energie te besparen!

Het viel Maxime daarnaast op dat het verhaal rondom de ‘connectiviteit’ aansloeg. “De keuken kun je als de ‘boordcomputer van je huis’ gaan beschouwen”, zegt hij. “De ultieme personalisatie, in gang gezet door slimme technologie, maakt het gebruik van de keuken optimaler. Alle toestellen en apparatuur kunnen individueel, op elkaar én op de wensen en gedragingen van de gebruiker worden afgestemd. Het eindresultaat is veel meer dan alleen maar wat gemak. Want, we hebben het hier ook over energie-efficiency. De Smart Things App leidt ons naar een duurzamere wereld. Maar daarnaast zijn mensen nu veel meer in staat om ook écht gezonder te eten. De keukenapparatuur van Samsung helpt daarbij. Van advies tot aan een overzicht van de benodigde ingrediënten voor een gezonde maaltijd. Kortom, mensen gaan al deze ‘technologische dingetjes’ ervaren in hun levenskwaliteit.”

Dual Cook Flex

Maxime maakt het concreet met een voorbeeld. “Denk eens aan onze Dual Cook Flex. Dit is een oven in twee delen. Je kunt voedsel prepareren op twee verschillende niveaus. Bijvoorbeeld een taart voor het dessert na afloop tegelijkertijd met de kip in de oven, zonder dat smaak of geuren zich vermengen. Heb je maar één deel van de oven nodig? Ook prima. Maar bedenk dan eens – als je die oven dus kleinschaliger benut – hoeveel energie je bespaart.”

Een mooi overzicht van Samsung op de Küchenmeile

Koelkasten

Die combimogelijkheden zie je ook bij de Samsung koelkasten. Maxime: “Zo hebben we deze met een vriesgedeelte die je in een handomdraai ‘omtovert’ tot een koelgedeelte. Daarmee creëer je extra ruimte op de momenten dat je die nodig hebt. Je geeft daarmee je gastheerschap thuis een impuls. Een feestje? Je hoeft de flessen fris of bier niet meer op het balkon koud te houden: in een seconde heb je letterlijk in je inbouw-combi-koelkast een koelruimte erbij.”

Dat er nog meer in het vat bij Samsung zit, moge duidelijk zijn. “Er komt in de komende maanden nog veel meer aan, maar alles van de afgelopen weken voelt nu als een geweldige introductie van ons merk op de Nederlandse markt. Dat smaakt naar meer!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.