Platform over design en techniek in de keukenbranche
ATAG Benelux haalt eerste mijlpaal in streven naar 100% EPS-vrij verpakken

ATAG Benelux haalt eerste mijlpaal in streven naar 100% EPS-vrij verpakken

ATAG Benelux, leverancier van keukenapparatuur en consumentenelektronica, maakt bekend dat inmiddels 25% van de producten van het merk ATAG EPS-vrij verpakt wordt. Het doel is om in 2025 alle keukenapparatuur van het merk ATAG piepschuimvrij te verpakken en te distribueren. Hoewel EPS-vrije verpakkingen nog niet verplicht zijn in Europa, wil het merk hierin voorop lopen en inspelen op de internationaal veranderende wet- en regelgeving.

Op dit moment wordt al 80% van de inductiekookplaten met ingebouwde afzuiging, 65% van de afzuigkappen en 60% van de wijnklimaatkasten, EPS-vrij verpakt in Honeycomb karton; stevig papier met een zeshoekige binnenstructuur.

Dubbele uitdaging

Jan van Os, Manager Innovatie & Duurzaamheid, legt uit dat er nu twee uitdagingen zijn waar de R&D afdeling zich op focust: ‘We onderzoeken hoe we ook grotere producten, zoals koelkasten, veilig en duurzamer kunnen verpakken. Daarnaast moeten we over voldoende karton kunnen beschikken, daarom hebben we partnerschappen opgezet zodat we samen met onze partners kunnen zoeken naar de beste oplossingen.’

Het doel is om eind 2024 50% van de producten zonder piepschuim te verpakken en te vervoeren. Producten voor de Australische markt worden dan al 100% in papier verpakt, omdat apparaten lichter dan 45 kilogram per 1 juli 2025 verplicht EPS-vrij verpakt moeten zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.