Platform over design en techniek in de keukenbranche
Bij aankoop van een keuken: de consument wil geen hoofdpijn en stress
Het team van Pieter Kuiper.

Bij aankoop van een keuken: de consument wil geen hoofdpijn en stress

Als het aan Pieter Kuiper, oprichter van Pieter Kuiper Keuken(de)montage uit Middenmeer ligt, dan kunnen er ‘veel zorgen’ worden weggenomen bij de consument, die per definitie uitkijkt naar de levering en inbouw van zijn nieuwe keuken maar als een berg opziet tegen het voorwerk dat noodzakelijkerwijze gedaan moet worden. Zoals het demonteren van de oude keuken en al het ‘gedoe’ dat daar heel vaak nog bij komt kijken.

“Dat bederft de pret nogal”, zegt Pieter Kuiper vol overtuiging. “Al die werkzaamheden die nog gedaan moeten worden vóórdat de keukenspeciaalzaak voorrijdt met de vrachtwagen met de keuken, zijn vaak de bron van grote zorg. Wij zeggen daarom tegen al die keukenspeciaalzaken in Nederland: breng óns onder de aandacht bij de consument. Of, ga een slimme samenwerking met ons aan. Samen zorgen we er voor dat de eindklanten nóg tevredener zijn, minder stress hebben en niet meer als een berg hoeven op te kijken tegen al die benodigde voorwerkzaamheden.”

Pieter Kuiper en zijn echtgenote Deborah. Samen runnen ze het groeiende bedrijf. “We zijn een sterk team!”

Pieter doelt hiermee niet alleen op het demonteren van de oude keuken (“Dat is al een klus op zich.”) maar ook op de check van bijvoorbeeld de waterleidingen of de wel of niet aanwezige bedradingen van de elektriciteit. Maar ook is het belangrijk om het stucwerk goed na te lopen. Of, hoe leidingen kunnen worden weggewerkt zodat de nieuwe keuken precies past. Als je een keuken weghaalt, dan kun je soms nog best wat oneffenheden ontdekken die een goede montage van de nieuwe keuken in de weg zouden kunnen staan. Al dat voorwerk doen wij. Daarmee nemen we de consumenten een serieuze zorg uit handen. Je wilt toch niet dat een enthousiaste geldspenderende consument hoofdpijn krijgt van alles wat dan op hem afkomt? Nee, die moet genieten van het proces en écht uitkijken naar de installatie en inbouw van zijn nieuwe keuken.”

Hard aan het werk… want de deadline voor de keukeninbouw nadert. En dus is team Pieter Kuiper aanwezig om alles op orde te brengen.

Installatietekening

“Het enige dat wij van de verkopende keukenspeciaalzaak willen ontvangen is de meest recente – de definitieve – installatietekening. Wij checken of alles klopt. Immers, bij het inmeten weet je niet altijd wat er mogelijkerwijze nog achter de muren verborgen zit. Zeker niet als het om wat oudere woningen gaat of waar de bewoners niet de eerste bewoners zijn. Wij weten dan hoe we het moeten oplossen. We hebben alle expertise in huis: van de elektricien en loodgieter tot aan de timmerman en de stukadoor. Allemaal mensen die oog voor detail hebben en daardoor het proces positief beïnvloeden.”

Het bedrijf van Pieter bestaat in 2022 vijf jaar. “Ik houd sowieso van sleutelen en klussen, maar ik zag hier bij de start van mijn bedrijf een gat in de markt. Bij mijn weten was er nog niemand die deze diensten aanbood. 

We groeien dan ook zeer gestaag. We hebben al superleuke samenwerkingsverbanden met diverse keukenspeciaalzaken en ook worden we steeds vaker gevonden door consumenten die de hoofdpijn en de stress willen laten voor wat het is. Wij zijn in staat om het overzicht weer te creëren en uiteindelijk – niet onbelangrijk – ook voor de keukenspeciaalzaak, een nóg tevredener klant te bieden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.