Platform over design en techniek in de keukenbranche
Black is the new black
De zwarte combinatie spoelbak en kraan creëren een mooi contrast met de lichtere tinten van het werkblad.

Black is the new black

Kunnen we nog van een trend spreken als een bepaalde kleur in keukentoepassingen jaar na jaar aan de top blijft staan? Enkele jaren geleden zagen we de intrede van zwart als bijkomende kleur. Als contrastkleur met een overheersende andere tint tot zelfs keukens volledig in het zwart. Vandaag is het duidelijk: zwart is here to stay.

Zwart in de keuken, het blijft een populaire keuze. Een hele keuken in het zwart of contrasterend met andere aanwezige kleuren en materialen, dat bepaalt uiteraard de klant naar eigen goeddunken. Als fabrikant van spoelbakken en keukenkranen weet Franke als geen ander trends te spotten en er snel op in te spelen. Van beide producten bestaat vandaag een groot assortiment in het zwart wat tot mooie combinaties kan leiden. Of de klant nu kiest voor mat zwart of voor onyx, met dat tikkeltje glinstereffect voor een luxueuzere uitstraling: bij Franke vind je wat je zoekt.

Een Fragranit+ spoelbak in mat zwart of onyx?

Natuurlijke look-and-feel

Graniet is niet alleen één van de mooiste materialen, het is ook één van de hardste. Het statement van Franke liegt er niet om. De keuze voor graniet, en in het bijzonder het eigen ontwikkelde Fragranit+, brengt een toegevoegde waarde in elke keukenstijl. “Fragranit+ is bijzonder elegant en geeft de keuken een natuurlijke look”, legt Roxanne Lalmant van Franke ons uit. “Naast het mooie resultaat zijn onze granieten spoelbakken extreem slijtvast, niet poreus en voldoen ze aan de strengste hygiënische normen. Voeg daarbij een perfect werkende keukenkraan en je hebt het perfecte plaatje, eentje dat bovendien heel praktisch is.”

Zwart is zeker niet saai

Het is zeker niet de gemakkelijkste opgave om uit het enorme assortiment zwarte spoelbakken en het minstens even grote scala keukenkranen die ideale match te creëren die de keuken van de klant een enorme meerwaarde geeft. Speels, mystiek, luxueus, voor elk wat wils. De eeuwige twijfelaar vindt in Franke de logische bondgenoot. De fabrikant geeft met plezier enkele populaire ‘perfect matches’ mee. Daarnaast daagt Franke de durvers uit om met hun eigen creativiteit aan de slag te gaan. Smaak is nu eenmaal een subjectief gegeven. “Maar zwart is nooit saai, dat staat als een paal boven water”, aldus Lalmant.

Zwart in de keuken? Here to stay!

Zalig combineren

Uit het gamma spoelbakken en keukenkranen pikt Lalmant enkele voorbeelden om tot een leuke zwarte eyecatcher in de keuken te komen. “Denken we aan onze praktische spoelbak Fresno, een leuke maar niet alledaagse keuze, dan komen stoer, chic en glamoureus naar boven”, stelt Lalmant. “Daarbij hoort uiteraard een Franke-kraan en welke past er dan beter bij dan de rvs keukenkraan Myhos in industrieel zwart. De kleurcoating is middels de PVD-technologie aangebracht en kan dus tegen een stootje. Een minder strakke opstelling? Urban (spoelbak en kraan) brengt het authentiek karakter weer in de keuken. En last but not least: de combinatie van de Kubus 2.0 onderbouwspoelbak met de Pescara 360°, een kraan die gezien moet worden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.