Platform over design en techniek in de keukenbranche
Buitenkeukens worden steeds meer populair
CUBIC Kitchen in a Cabinet.

Buitenkeukens worden steeds meer populair

365 dagen per jaar buiten leven

De keuken is ondertussen onbetwist de centrale plek in huis, waar heel wat uren per dag worden doorgebracht. Deze groei zien we ook bij de buitenkeuken. De hedendaagse ideale tuin is een fijne rustgevende omgeving, die in alle jaargetijden zijn functie weet te behouden. “Een ideale markt die buitenkeukens”, zo dachten ze bij agenturenbureau Marneth Trading VOF uit Ulft.

Marneth Trading is met 12,5 jaar ervaring beslist geen onbekende in de keukenbranche. Het agenturenbureau doet zaken met keukenspecialisten in keukenmerken als Müller Küchen, Hi-Macs, Natuursteen en Keramieke werkbladen en Maretti-verlichting. Dat vader Ger en zoon Dennis ondernemers pur sang zijn, werd tijdens de coronaperiode meer dan duidelijk. Ger: “Er is toen door Nederlanders veel in en rondom het huis geïnvesteerd. We hebben ook gemerkt dat steeds vaker de barbecue een beetje werd ingebouwd door een paar houten planken. Iedereen vond dat mooi.” Vanaf dat moment is Marneth Trading zich gaan oriënteren en kwam in aanraking met hele mooie premium buitenkeukens.

Flammkraft bovenaanzicht met wokpan.

Buiten is het nieuwe binnen

Dennis: “We kwamen in aanraking met hele mooie buitenkeukens vanuit het midden- en hoge segment. Op basis van een deel van onze klantenkring die ook in dat segment binnenkeukens verkoopt, zijn we met hen gaan praten over de interesse. Sommige moeten aan het idee wennen, maar andere retailers zijn wel enthousiast om het mee te nemen in hun showroom.” Zelf ziet Dennis dat er een onmiskenbare trend is ontstaan. “Het leven in onze vrije tijd speelt zich steeds meer buiten af. Het lijkt erop dat buiten, als het ware als het nieuwe binnen wordt gezien. Iedereen lijkt het extra fijn te vinden om na een zware werkdag buiten in de tuin tot rust te komen.”

Ger is het volledig eens met deze stelling. “We zien een toename in terrassen, veranda’s, luxe overkappingen of tuinkamers. Deze trend zien wij ook in buitenkeukens ontstaan. Buiten­keukens die van alle gemakken voorzien zijn, zoals een inbouw-BBQ, een pizza-oven, maar ook bijvoorbeeld een buitenkoelkast.”

Altijd open keukens

Buitenkeukens hebben veel raakvlakken met open keukens. Het samen koken en het dichtbij elkaar zijn tijdens het voorbereiden van de lekkerste maaltijden is een gegroeide hobby. Niet voor niets, ontstaan er overal kookclubs.

Unieke Freiluft Insel met Flammkraft grill.

Hoogwaardig materiaalgebruik

Marneth Trading levert de extreem mooie buiten­keukens van onder andere CUBIC en Freiluft, die echt 365 dagen buiten kunnen staan, en grills van Flammkraft. Ger: “De Flammkraft Gas BBQ Grills zijn Duitslands meest populaire High End gasgrills. Het ontwerp is echt oogstrelend vanwege het hoogwaardige materiaalgebruik, perfecte fabricage en een gedetailleerde afwerking. De hoogwaardige grill biedt professionele prestaties die enorm gewaardeerd worden bij onze oosterburen. Het design won in 2020 een Germany Design Award.” Het andere merk buitenkeuken wat veel besproken wordt met Marneth Trading is CUBIC. Dennis: “CUBIC onderscheidt zich door de toepassing van een, in eigen beheer ontwikkeld lichtgewicht materiaal, voor het corpus en fronten in vele kleuren. Via een, eveneens in eigen beheer ontwikkelde afwerkingslaag, ontstaat een keihard oppervlak dat invloeden van buitenaf moeiteloos de baas is en dus weer en wind overwint. Een Kamado of Gas BBQ uit onze huiscollectie rond de outdoorkeuken af.”

Het is slechts een samenvatting van de vele mogelijkheden die Marneth Trading biedt op het gebied van buitenkeukens. Naast CUBIC, Freiluft en Flammkraft, biedt het agenturenbureau uit Ulft ook een podium aan producten van onder andere Big Green Egg, Beefeater, Napoleon, Monolith, Vonken pizza-ovens en CASO BBQ Cooling. Marneth Trading blijft doen wat we al jaren van hen gewend zijn: als ze het doen, dan doen ze het goed!

Interesse in een select dealerschap van het Marneth Trading-programma neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.