Platform over design en techniek in de keukenbranche
C·Bath, Cosentino verovert de badkamerwereld

C·Bath, Cosentino verovert de badkamerwereld

C·Bath is het nieuwe badkamerconcept van Cosentino. Hiermee creëer je unieke, persoonlijke ruimtes, met grootformaat wand- en vloerbekleding en een minimaal aantal voegen.  Kleuren en texturen in perfecte balans en minimalistische wastafels en douchebakken, ontworpen met oog voor detail en vervaardigd met ultramoderne materialen zoals Silestone, Dekton en Sensa. Op basis van innovatie en duurzaamheid in het ontwerp, ontstaan unieke en persoonlijke sferen. Omgevingen waar kunst en design samensmelten, een dialoog tussen iconische elementen in combinatie met de vloer- en wandbekleding, werkbladen, douchebakken, wastafels en meubels van Cosentino.

Cosentino x Remy Meijers

Cosentino introduceert The Bathelier, exclusieve badkamercollecties gecreëerd door ontwerpers van over de hele wereld.  De bekende Nederlandse architect Remy Meijers was één van hen.

Balans is het sleutelwoord in de ontwerpen van Remy Meijers. Zo ook de balans van een goede samenwerking tussen Meijers en Cosentino. De samenwerking kreeg definitief vorm met de lancering van het badmeubel Scondido (2021) waarin de designtaal van Meijers duidelijk afleesbaar is.  

Remy Meijers ziet een badkamer als een ruimte waarin je kunt ontspannen en je geest leeg kunt maken, het is een oase van kalmte en ontspanning. Een plek waarin je de dag begint en eindigt. Ook moet je voldoende ruimte hebben om te kunnen bewegen en is het dus beter om een badkamer als een ‘badruimte’ te beschouwen in plaats van gewoon een badkamer. 

Naast grote internationale namen zoals onder andere Daniel Germani en MUT Design, ontwierp Remy twee badkamerconcepten voor Cosentino.  De Urban Hide Away is een combinatie van architectonische kenmerken die karakter geven aan de badkamer, met voldoende ruimte om elk element te laten schitteren. In het Urban Hide Away badkamerconcept is voor de bekleding, het wastafelmeubel en de wanden in de douche gekozen voor het donkere Dekton Laurent. De opvallende goudbruine aders in deze afwerking verlenen in het geheel een opvallend karakter. Voor de vloer is de meer neutrale Dekton Kreta toegepast. Royale spiegels, een dominante, geïntegreerde haard en de grote douche zijn de designkenmerken van dit concept. Het wastafelmeubel treedt hier op als roomdivider en deelt de ruimte in twee waardoor, ondanks het grote oppervlak toch intieme zones blijven bestaan. Het ligbad is uitnodigend door de lichte kleur.

The Palazzo is het tweede ontwerp. In contrast met historische architectuur is gebruik gemaakt van lichte, eigentijdse elementen met een essentieel ontwerp en strakke lijnen. Door het behoud van de originele plafonds, deuren en ramen geeft het een gevoel van warmte. Centraal in dit ontwerp staat is de douchekubus die volledig is vervaardigd van met Dekton Rem. De geïntegreerde regendouches van Dornbracht bieden hier ultiem douchecomfort.  Het badkamermeubel en enkele wandbekledingen zijn bekleed met het glanzende Dekton Taga. Dit drukke patroon staat in mooi contrast met de witte wasbakken in Silestone, Blanco Zeus.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.