Platform over design en techniek in de keukenbranche
Closing the circle
Primeur: de nieuwe Combisteamer V6000 Grand.

Closing the circle

Milaan is inmiddels langzaam bijgekomen van een succesvolle en bruisende editie van Salone Del Mobile. Begin juni was ook V-ZUG aanwezig met een opvallende stand tijdens Eurocucina en in een tot galerij omgebouwd appartement in het centrum van de stad.

Precisie, design, materialen en duurzaamheid staan al meer dan 100 jaar centraal bij V-ZUG. De stand tijdens Eurocucina was een ontwerp van de Siciliaanse architecte en ontwerpster Elisa Ossino. Zij liet zich inspireren door de vier genoemde pijlers voegde er de visie van V-ZUG op de circulaire economie aan toe. Het resultaat was een groot, donker vierkant met binnenin een ronde ontvangstruimte, een mooie knipoog naar de CircleSlider, de nieuwe iconische bediening op het display van de Excellence Line. Een installatie van artiest Stefano Roveda en geluidsontwerper Stefano Messina weerspiegelde de harmonieuze band tussen technologie en de natuur. De apparaten van V-ZUG werden rondom de ontvangstruimte als kunstwerken tentoongesteld.

Modern meets 18e-eeuws

Een tripje naar het centrum van Milaan, meer bepaald naar een 18e-eeuw appartement dat werd omgebouwd tot galerij, bracht ons naar een nieuwe tentoonstelling van curatoren Elisa Ossino en Josephine Akvama Hoffmeyer. Zij selecteerde heel nauwkeurig de kunst­werken en creaties en stelden deze op tussen moderne voorwerpen en iconische meubels en apparaten. V-ZUG: “In de keuken lopen moderne technologie en traditioneel vakmanschap naadloos in elkaar over. Het perfecte decor voor onze chef-koks om bezoekers elke dag zorgvuldig samengestelde gerechten aan te bieden.”

Excellence en Supreme

V-ZUG zette op de stand als primeur de toestellen van de Excellence en de Supreme Line in de kijker. V-ZUG: “Onze Excellence Line, vorig jaar gelanceerd, staat voor innovatief en comfortabel stomen, bakken en koken. We voegen dit jaar twee apparaten aan de lijn toe. De nieuwe Combisteamer V6000 Grand, in Nederland en België pas beschikbaar vanaf begin 2023 maar nu al te bewonderen, combineert stijlvol design met gebruiksgemak.

Combicooktop, de kookdampen worden weggezogen daar waar ze ontstaan.

Met zijn opmerkelijke breedte van 90cm spreekt hij niet alleen designliefhebbers aan. De innovatieve technologie verspreidt de stoom gelijkmatig over de volledige ovenruimte. Bij de Combisteamer V6000 Powersteam gebeurt hetzelfde met stoom en microgolven. Het resultaat: een heleboel nieuwe bereidingswijzen die met dit ene toestel mogelijk zijn. Stomen en bakken gaat sneller dan bij een klassieke stoomoven en de ingrediënten behouden hun textuur, smaak, kleur én kwaliteit. Met de Combicooktop V4000 kies je voor een kookplaat met ingebouwde afzuigkap. Elke kookzone is voorzien van vier ZoneFlex-inductiespoelen. Deze detecteren automatisch de grootte en de positie van de kookpot en maken zelf een brug tussen de verschillende zones.” Ook de koelapparaten van de Supreme Line konden rekenen op flink wat aandacht. “Gebruiksgemak en design van de bovenste plank”, aldus de fabrikant.

“En voeg er zeker ook handige features en uitmuntende technologie aan toe. Eten en wijn bewaren doe je best met onze Supreme Line.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.