Platform over design en techniek in de keukenbranche
Computerprogramma’s ten dienste van de planning

Computerprogramma’s ten dienste van de planning

De tijd van potlood en papier is definitief voorbij. Hoogstens om te schetsen en ideetjes neer te pennen zijn deze twee items nog nuttig. Wordt de aanschaf van een nieuwe keuken concreet, dan trekken zowel consumenten als keukenbouwers naar de computer. De digitalisering heeft definitief haar intrede gemaakt, ook bij het plannen van een keuken.

Wie keukensoftware ingeeft als zoekopdracht in Google, ziet meteen het (over)aanbod aan programma’s die consumenten helpen hun droomkeuken zelf te tekenen. Na het kiezen van een beperkt aantal parameters kan iedereen beginnen ontwerpen. ‘Ontwerp nu je keuken in 3D’, ‘Je keuken in 3D’ en ‘Direct aan de slag’ zijn slechts enkele van de korte, krachtige uitspraken die surfende consumenten moeten overtuigen door te klikken. Deze programma’s, online of te downloaden, geven de vrijheid aan iedereen om te experimenteren en een eigen keuken uit te werken, steeds met de mogelijkheid het plan volledig af te werken of te overlopen in de winkel. Maar niet iedereen neemt zelf het heft in handen. Ook de werknemers van een keukenzaak beschikken over handige tekenprogramma’s die hen vlot doorheen de opmaak van een keukenplan loodsen.

Winner export/printing

De grondplannen voor de installateurs en voor de eindklanten verzamelen de items die op hen van toepassing zijn.

 

Doelen bereiken

Klanten die bij een keukendealer langsgaan, willen de beste zorgen voor hun project. Dat spreekt voor zich aangezien het toch om een aanzienlijk budget gaat en ze er, als alles perfect verloopt, heel veel jaren genot van hebben. Keukendealers willen uiteraard zoveel mogelijk projecten verkopen en keukens realiseren. Dat is ook logisch. Een goed uitgekiend softwarepakket kan een krachtige tool zijn om een verkoop tot een goed einde te brengen. Sterke troeven daarbij zijn de hoge gebruiksvriendelijkheid waardoor keukendealers snel de kneepjes van het programma kennen en de mogelijkheid om heel realistische keukenontwerpen, al dan niet geavanceerd, in 3D te tonen. Ideaal om een accuraat beeld te krijgen van een ontwerp. Eventuele aanpassingen zijn vrij snel uitgevoerd. De beschikbare programma’s werken ook volledig geïntegreerd. Dit betekent dat alle gegevens in één database verzameld zijn waardoor heel efficiënt kan worden gewerkt, niet alleen bij het tekenen van het ontwerp, maar meteen ook voor de commerciële berekeningen en materiaallijsten.

foto-4-software-kopieren

Integratie van nieuwe technologie

De beschikbare programma’s tonen heel realistisch hoe een keuken er kan uitzien. Dat geeft sowieso al de mogelijkheid om in te schatten wat eventueel anders moet, wat werkt en niet werkt, wat de sterke punten zullen worden in de keuken die je gaat plaatsen. Tot hiertoe gaat het over het tonen van een ontwerp, al bij al heel realistisch getekend, op een beeldscherm van een computer of tablet. De technologie staat echter niet stil. Verschillende bedrijven die een tekenprogramma ontwikkelden, werken nu aan een uitbreiding (of hebben deze reeds beschikbaar) die het mogelijk maakt in een geplande keuken rond te stappen. Het volstaat om een VR-bril (virtual reality) op te zetten en je beleeft de keuken alsof je er echt in rondstapt. Sciencefiction? Integendeel, vandaag al mogelijk. Deze (nieuwe) mogelijkheid tilt de beleving naar een hoger niveau.

Meer dan alleen ontwerpen

Software kan uiteraard in andere domeinen het leven van de werknemers vergemakkelijken. Ook wat betreft de administratie en het dagelijkse management verminderen deze programma’s de kopzorgen. Productiebedrijven plukken de vruchten van een automatisering van de bedrijfsprocessen en een koppeling met het administratieve luik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.