Platform over design en techniek in de keukenbranche
Contactloze kranen voor meer hygiëne
Door openbare sanitaire ruimtes uit te rusten met DELABIE-kranen, is er aanzienlijk minder waterverbruik.

Contactloze kranen voor meer hygiëne

Handen wassen en desinfecteren zijn belangrijke aandachtspunten voor gebruikers van sanitaire voorzieningen in openbare ruimtes (restaurants, cafés, bars et cetera), maar ook in grootkeukens is dit van groot belang.

De hygiëne moet worden gemaximaliseerd en daarom zijn contactloze oplossingen zeer in trek. Het voorkomen van bacterie-overdracht via de handen gaat echter gepaard met een hoog water- en energieverbruik. Het is daarom nodig om sanitaire producten te installeren die beantwoorden aan de vereisten van publieke ruimtes.

Contactloos gebruik

Al tientallen jaren biedt DELABIE de beste oplossingen voor het wassen en desinfecteren van de handen in openbare sanitaire ruimtes en professionele keukens. Van elektronische kranen en zeepverdelers tot zelfsluitende kranen en sanitaire toestellen in rvs. Al deze producten zijn ontworpen om aan de hoogste hygiëne-eisen te voldoen.

Deze elektronische wastafelkraan van DELABIE bespaart tot 90% water.

Zo werken de elektronische wastafelkranen op basis van actieve infrarood detectie. Op het moment dat de handen zich voor de detectie bevinden, begint de kraan te lopen en sluit automatisch als de handen uit het detectieveld verdwijnen. Er is geen contact, waardoor de overdracht van kiemen via de handen vermeden wordt. DELABIE biedt eveneens zelf­sluitende kranen. Deze kranen zijn te activeren door middel van een drukknop en sluiten vervolgens vanzelf na een vooraf ingestelde zelfsluiting. Ook hier ontbreekt het manueel contact na het wassen van de handen.

Duurzame kranen

Sinds de coronapandemie is de frequentie van het handen wassen verdrievoudigd en de wastijd verdubbeld. Met een conventionele kraan stromen tijdens het inzepen van de handen liters water weg, vaak gedurende 40 tot 50 seconden bij een goede handwasbeurt. De overconsumptie van warm en koud water is dus sterk toegenomen en kan oplopen tot bijna 60 liter water per dag per persoon. 

De ecologische en economische uitdaging mag men echter niet uit het oog verliezen en blijft cruciaal. Door openbare sanitaire ruimtes uit te rusten met DELABIE-kranen, is er aanzienlijk minder waterverbruik. Vergeleken met een traditionele kraan, besparen de elektronische kranen van DELABIE tot 90 procent water, en bij de zelfsluitende kranen is het iets meer dan 85 procent waterbesparing. Het verminderd waterverbruik is te danken aan het gefaseerd gebruik (kraan sluit automatisch na het natmaken en afspoelen van de handen) en door het beperkt debiet van drie liter per minuut, in plaats van de gebruikelijke negen liter per minuut.

Geen waterstagnatie

De elektronische kranen bieden een periodieke spoelfunctie als extra voordeel. Indien de kraan gedurende lange tijd niet in gebruik is (gesloten sanitair, afgelegen plaats, onbezette hotelkamer et cetera), vindt elke 24 uur na het laatste gebruik een automatische spoeling plaats. Het water circuleert dan in de kraan en de leidingen, waardoor de verspreiding van bacteriën, de oorzaak van veel nosocomiale ziekten (legionella, pseudomonas aeruginosa et cetera) wordt beperkt.

De DELABIE-oplossingen zijn speciaal ontworpen voor utiliteiten, zoals scholen, restaurants en hotels. Ze beantwoorden naast een perfecte handhygiëne en een optimale water- en energiebesparing ook aan andere vereisten. Zo zijn de producten bestand tegen vandalisme en intensief gebruik en is er aandacht voor installatie- en onderhoudsgemak en design. Vandaag de dag moeten openbare toiletten namelijk ook mooi zijn, want het sanitair wordt vaak beschouwd als uithangbord voor de instelling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.