Platform over design en techniek in de keukenbranche
Dampkappen met een toegevoegde waarde

Dampkappen met een toegevoegde waarde

Dampkappen bestaan in allerlei maten, gewichten, plaatsen om ze op te hangen en de laatste tijd ook meer in meer geïntegreerd in het kookveld. Voor elk wat wils en voor elke toepassing voor- en tegenstanders. De dampkappen van Wave zie je. Een bewuste keuze om van deze toestellen echte eyecatchers te maken, zo blijkt.

Wave Kitchen Products

Aparte vormen en aparte afwerkingen behoren tot het DNA van Wave.

 

Fashion for kitchen. De slogan liegt er niet om. Het Nederlandse Wave Kitchen Products ziet in dampkappen meer dan alleen een functioneel toestel. De eilandmodellen hangen aan stalen draden en lijken zo nauwelijks verbinding te maken met het plafond. De basisvormen zijn eenvoudig, de afwerking verfijnd. De geïntegreerde verlichting zorgt voor een warme en sfeervolle setting. “De eilanddampkappen zijn een lust voor het oog”, benadrukt Vincent van den Berg van Wave Kitchen Products. “Ze zijn een welkome aanvulling in elke moderne keuken. We spelen met verschillende kleuren en materialen, zoals bijvoorbeeld koper en leder. Maar we vergeten hierbij niet de werking van de dampkap zelf. De krachtige, zuiverende werking van de plasmafilter in deze modellen en de ideale positie boven de kookplaat zorgen voor een maximale afzuigcapaciteit.”

Tijdloos design aan de muur

Wave Kitchen Products

Van den Berg: “De dampkappen mogen, moeten zelfs, gezien worden. We bieden dezelfde producten ook zonder dampkapfunctie aan, zodat ze ook buiten de keuken gebruikt kunnen worden.”

 

De wandmodellen bouwen verder op het succes van hun eilandbroers. Geen enkele wanddampkap staat in verbinding met het plafond, sommige wandmodellen lijken zelfs geen verbinding te hebben met de muur. Van den Berg: “De afzuigkap wordt hierdoor een natuurlijk element in de keuken, net zoals alle andere meubelstukken. De sfeervolle verlichting, de mogelijke kleuren en materialen en de verfijnde afwerking maken ook van de wandmodellen echte eyecatchers.”

Framekap

Wave Kitchen Products

Van den Berg: “Een framekap is veel meer dan een dampkap: allerhande accessoires maken het mogelijk een handige constructie op maat te verkrijgen. Elke framekap is anders, net zoals iedere gebruiker anders is.”

 

Met de nieuwste collectie van Wave introduceert de fabrikant meteen een nieuwe term, de framekap. Deze is zeker niet verkeerd gekozen. De constructie heeft inderdaad het uiterlijk van een frame en daarin wordt onder meer de afzuigunit verwerkt. “Een framekap is, zoals het ‘moet’ volgens onze filosofie, meer dan dat”, aldus van den Berg. “Een framekap overspant een volledig kookeiland. Naast de genoemde afzuigunit vinden een hele reeks accessoires en toebehoren een plaatsje aan het frame. Ook verlichting integreren we in de framekap, zodat overal op het kookeiland een adequate verlichting heerst. De collectie accessoires is steeds in volle ontwikkeling, we verwachten tegen de zomer een breed pakket aan te kunnen bieden.” Zowel tijdens Living Kitchen in Keulen als Batibouw in Brussel werd de stand van Wave opgeluisterd met een framekap.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.