Platform over design en techniek in de keukenbranche
De afzuigkap als sfeerverhogend verlichtingsobject
Skyline Frame, de eerder industriële telg van de familie. Hier met een zacht, koper- tot goudachtig licht in de warmere kleurtemperatuur.

De afzuigkap als sfeerverhogend verlichtingsobject

De keuken is hét centrale punt van de woning geworden en daar hoort een goed lichtconcept bij. In de keuken gebeuren immers tal van activiteiten, van het traditionele koken en eten tot (school)werk. Wie een goede verlichting zegt, zegt meteen ook verlichtingsarmaturen boven de tafel. Maar de afzuigkappen van berbel dragen ook hun steentje bij.

De horizontale lichtstreep van de Skyline Edge omarmt de afzuigkap en maakt er een decoratief verlichtingsobject van.

In de winter zijn de nachten lang en de dagen kort. Het is ’s morgens nog donker bij het ontbijt en ’s avonds, bij het bereiden en eten van de maaltijd, is het opnieuw donker. Het belang van een goede verlichting in de keuken is mee geëvolueerd met het belang van een keuken in de woning. “Naast onze specialistische afzuigtechniek besteden we sinds de begindagen van berbel veel aandacht aan de kwaliteit in design”, horen we bij de Duitse specialist in afzuigsystemen. “En daar hoort vanzelfsprekend een uitgebalanceerd lichtconcept bij. Daarom zijn bijvoorbeeld onze Skyline afzuigkappen dusdanig ontworpen dat ze het werkblad handig en functioneel verlichten tijdens de werkzaamheden aldaar en dat ze daarna ook voor een aangename ambiance in de keuken kunnen zorgen.”

Polyvalent toestel

Berbel: “Onze Skyline plafondkappen zijn dus behalve krachtige en fluisterstille afzuigkappen ook karakteristieke verlichtingsobjecten. Om dit te bereiken voorzien we ieder Skyline-model van een functionele kookveldverlichting én van een uniek eigen verlichtingsprofiel. Voor elk model geldt hetzelfde principe, namelijk dat de niet-verblindende led-kookveld­verlichting van koud tot warm wit kan worden ingesteld. De verlichting is ook steeds dimbaar. Zodra de gerechten bereid zijn, kan dan de functionele verlichting worden uitgeschakeld zodat de afzuigkap fungeert als een sfeer­verhogend verlichtingsobject in elke keuken.”

Licht brengt de keuken tot leven

De Skyline-serie van berbel bevat een heel aantal verschillende plafondkappen. Met de Skyline Round speelt de Duitse fabrikant volop in op de trend naar meer organische vormen. De ronde afzuigkap straalt ook licht naar boven uit waardoor een fraai lichtspel op het plafond ontstaat.

De Skyline Round combineert de zoektocht naar organische vormen met het belang van een goede verlichting in de keuken.

De Skyline Edge is een strak vormgegeven afzuigkap. De horizontale lichtstreep omarmt als het ware de afzuigkap en tovert deze om tot een decoratief verlichtings­object waarvan de kleurtemperatuur naar wens in te stellen is. Voor de echte lichtfanaten is een model met RGB-verlichting mogelijk. De keuken kan daarmee verlicht worden in elke kleur uit het RGB-kleurenpalet. Dit geldt ook voor de Skyline Edge Light en de Skyline Curve. De lange zijden van het corpus van beide modellen bevat een langwerpig lichtvlak dat optioneel voorzien kan worden van RGB-verlichting.

Skyline Frame is dan weer de industriële plafondkap die achter de zwarte rookglasfronten van het corpus een individueel instelbare effectverlichting verbergt. Deze gaat over van een eerder zachtblauw en koel lichtverloop bij de koudere temperatuurinstelling naar een zachter en koperachtig schijnsel in de warmere kleurtemperatuur. “Ideaal voor een gezellig en ontspannen sfeertje ’s avonds”, besluit de fabrikant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.