Platform over design en techniek in de keukenbranche
De AGA ERA wint prestigieuze Red Dot award 

De AGA ERA wint prestigieuze Red Dot award 

De felbegeerde onderscheiding voor productontwerp erkent de toewijding van AGA aan creativiteit, innovatie en het gebruik van de modernste technologie…

AGA heeft een felbegeerde prijs in de wacht gesleept met de lancering van de AGA ERA. De prestigieuze Red Dot Award: Product Design 2024 bevestigt opnieuw de plaats van het AGA-fornuis als designicoon, maar benadrukt ook de focus van het merk op innovatie.

De prijs maakt deel uit van één van ‘s werelds meest prestigieuze ontwerpwedstrijden en het Red Dot Label is één van de meest gewilde kwaliteitskeurmerken voor goed design over de hele wereld. Bij de AGA ERA ontmoet technologie design en is dit perfect in balans met erfgoed maar tevens moderniteit. En het is de plek waar voor het eerst op grote schaal glas wordt gebruikt op een fornuis met warmteopslag om een strakke, uniforme look te creëren.

Het model is vanaf de basis volledig opnieuw ontworpen. Glas en chroom worden met een verbluffend effect gebruikt om een geheel nieuw gevoel te creëren voor een fornuis met warmteopslag, en de nieuwste technologie worden gebruikt om het fornuis van alle gemakken te voorzien en perfect te maken voor de echte thuiskok.

Technisch directeur van AGA David Carpenter zei: “Wij geloven dat de AGA ERA het eerste fornuis ter wereld is die een zeer efficiënte heteluchtoven combineert met twee gietijzeren warmteopslagovens, waardoor het ontwerp niet alleen innovatief maar ook technisch uitdagend is. De prijs is een erkenning voor het hele team dat aan het project heeft gewerkt”.

De ontwikkeling van de AGA ERA vereiste nieuwe digitale elektronische bedieningselementen, een ultramoderne gebruikersinterface met touch screen en complexe software om alle functies nauwkeurig te bedienen. Het systeem bewaakt de oventemperaturen, het vermogen en de de veiligheid continue.

Het biedt ook een zeer efficiënte inductiekookplaat met vier zones, naast de meer traditionele gietijzeren AGA-kookplaat. De ovens zijn volledig programmeerbaar via een afstandsbediening, zodat er niet onnodig energie wordt verbruikt.

Elk element van de AGA ERA – inclusief de strakke lijnen van de ovendeuren met glazen front en de ergonomisch ontworpen handgrepen – is zorgvuldig ontworpen om een rustige maar toch moderne esthetiek te creëren.

Fish & Co-oprichter David Fisher, Chief Creative Advisor van AGA, zei: “Mogelijkheden om een Brits icoon als AGA opnieuw uit te vinden, komen zelden voor. En dus, voortbouwend op haar 100-jarige erfenis, was de tijd rijp voor een nieuw tijdperk, waarin de rijke erfgoed samensmolt met hedendaagse levensstijlen en moderne esthetiek. Ik ben erg trots dat ik de ontwerpvisie heb mogen verzorgen en met zo’n deskundig team mag blijven samenwerken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.