Platform over design en techniek in de keukenbranche
De essentie van vier generaties ledverlichting

De essentie van vier generaties ledverlichting

Häfele heeft ontwikkeld, onderzocht en veelvuldig gesproken met de meubel­bouwers en industriepartners. Daaruit heeft de internationale beslagspecialist veel geleerd. Ondertussen wijdde Häfele liefst 100.000 uur aan het werken met ledverlichting. Loox5 brengt de essentie van vier generaties ledverlichting samen.

Loox5 zet de hedendaagse trend. Het systeem is eenvoudiger, beter en vooral slimmer dan zijn voorgangers. Met een hoge betrouwbaarheid, gesteund door non-stop logistiek, voldoet Loox5 aan de eisen van de meubelindustrie. De Samsung leds bieden een buitengewone lichtkwaliteit. Daarnaast is er de optimale integratie met de meubelprocessen, de slimme en eenvoudige lichtregeling, en – uiteraard – de connectiviteit.

Een uitgebreide brochure legt het nieuwe Loox5-systeem uit en geeft een overzicht van alle componenten.

 

Nieuwe driver met intuïtieve aansluitingen

Er zijn nieuwe voedingen met een inbouwhoogte van 16 millimeter voor 12V- en 24V-systemen – elk in drie prestatieklassen voor kleine en middelgrote installaties – en een voeding met een inbouwhoogte van 38 millimeter in 24V-systemen tot 270W. De voeding, door Häfele zelf ontwikkeld en gebouwd in Europa, levert een uitgangsstroom van 5A, ook over langere afstanden. Bovendien detecteert ze overbelasting en waarschuwt de gebruiker. Het is dus altijd veilig. Het nieuwe connectorsysteem heeft een duidelijke kleur- en vormcode, die incorrecte aansluitingen voorkomen. Loox5 is uitgerust met lineair verbonden zesvoudige verdelers voor monochrome lampen. Die zijn compatibel met alle standaard bedrade schakelaars en sensoren uit het Loox-assortiment. De zesvoudige meshverdeler voor RGB-, multi-witte en monochrome lampen maakt draadloos verbinding met Loox-afstandsbedieningen en -wandschakelaars, maar ook wandschakelaars met bijbehorende sensoren van andere merken. De zes uitgangen worden individueel geconfigureerd en kunnen aangestuurd worden via de Häfele Connect mesh app. Er is ook een interface voor conventionele schakelaars inbegrepen.

Smart home op zijn best

Häfele pioniert met zijn Connect mesh module. Het stelt een nieuwe internationale communicatiestandaard, via het protocol Bluetooth mesh. De veilige manier om te communiceren tussen apparaten is geïntegreerd in alle Loox5-sturingscomponenten. De app biedt een eenvoudige en intuïtieve configuratie en controle van Connect mesh-netwerken, verlichting en elektrisch aangedreven beslag. Downloaden is gratis voor iOS en Android. De nieuwe afstandsbediening en de wandschakelaar maken het misschien nog eenvoudiger. Aan- en uitzetten, dimmen, kleurtemperatuur of lichtkleur aanpassen, verlichtingsscenario’s opslaan en uitvoeren: het wordt kinderspel. Zelfs de besturing van elektrisch aangedreven beslag, zoals het openen en sluiten van meubeldeuren. Door middel van adapters kunnen onderdelen van Loox5 en de vorige Loox-reeks eenvoudig gecombineerd worden.

Licht in de keuken, op maat van de industrie

Met Häfele wordt het integreren van verlichting in meubels net zo gemakkelijk en vanzelfsprekend als verlichting in de koelkast. Een nieuw pakket, met de onderdelen van Loox5, is afgestemd op de behoeften van de keukenmeubelindustrie en maakt de installatie een integraal onderdeel van het industriële productieproces. De werking ervan past binnen de holistische kijk van Häfele op keukens en andere leefruimtes. ‘Loox for Industries’ vat het perfect samen. De kernboodschap? De integratie van verlichting ‘easy’ maken, qua planning, productie, installatie en qua besturing van verlichtingsontwerp via app, wandschakelaar of afstandsbediening.

Häfele presenteert met dit concept een overtuigend totaalpakket, dat verder ontwikkeld wordt in de wereldwijde dialoog met industriële klanten, zelfs buiten de keukensector.  


Loox5 in het kort:

Ledstrip verlichting

Door de strategische alliantie met Samsung verhoogt Häfele de lichtkwaliteit en zorgt het voor een uniforme kleurtemperatuur over het gehele systeem. Een levensduur van 50.000 uur is gegarandeerd.

Profielen

Een grote keuze aan compacte in- en opbouwprofielen met hoogwaardige oppervlakteafwerking. Naast zilver en trendkleur zwart is er ook een geborstelde rvs-look. De zwarte afdekkingen gaan in onverlichte toestand op in het profielontwerp, maar creëren eenmaal verlicht een uitzonderlijk subtiele sfeer.

Spots

De eerste spots met Samsung LED-technologie combineren lineaire verlichting en puntverlichting met dezelfde kleurtemperatuur. Beschikbaar voor 12V- en 24V-systemen.

Modulaire meubelverlichting

De twee nieuwe meubelverlichtingen voor boorgaten met diameter 58 millimeter (modulair) en 26 millimeter zijn verkrijgbaar met in- of opbouwbehuizingen, waardoor klanten ruimere keuze aan ontwerpen en kleuren hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.