Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘De inspiratie komt van overal’
Een eyecatcher in het midden van het Haferhaus. Ocean Breeze combineert een frappant vormgegeven werkblad (Labradorite van Jetstone) met Agger Grey van Caesarstone.

‘De inspiratie komt van overal’

De keukentrends van 2024 van Keller ontdekken? Dat doe je tijdens de Küchenmeile op het landgoed Gut Böckel. Een trip naar Rödinghausen (D) staat met stip in de agenda van vele keukenprofessionals genoteerd. Zeker nu tien aanwezige merken de handen in elkaar sloegen en een heuse Benelux-avond organiseerden.

Het historisch landgoed Gut Böckel is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende beurslocatie tijdens de Küchenmeile. De verschillende oude gebouwen werden één voor één gerenoveerd tot een polyvalente ruimte. Eén van deze gebouwen is het Haferhaus, nu reeds enkele jaren het toneel van een geslaagde samenwerking van Keller en werkbladenspecialist Jetstone. Ook dit jaar sloegen de Nederlandse firma’s de handen in elkaar en toverden ze het Haferhaus om tot een sfeervolle showroom.

De Vogue Vibes van Keller.

Beneluxers zijn Bourgondiërs

Beide merken volgen de interieurtrends op de voet. De samenwerking loopt dan ook al enkele jaren gesmeerd en het levert telkens weer enkele beeldige keukenopstellingen op. “De kleuren en materialen worden toegepast in een serie verrassende keukenontwerpen en dat in uiteenlopende stijlen”, klonk het in de uitnodiging die beide merken verstuurden. “Meer zelfs, we organiseren een speciale avond voor onze Benelux-dealers. Op zondagavond 17 september zal het onze gasten, naar goed Bourgondisch gebruik van de twee bedrijven, aan niets ontbreken.” Het moet gezegd, zowel de tijdelijke showroom in het Haferhaus als de Benelux-avond waren een schot in de roos.

Fraaie keukenopstellingen in een even fraai decor.

De trends

Keller volgt de trends op de voet. Drie opvallende stromingen hebben hun invloed gehad op de ontwikkeling van de nieuwe kleuren en modellen voor 2024. De natuur, en vooral dan de landschappen en de kleuren, is misschien wel de grootste inspiratiebron geweest. Diepe en levendige kleuren geven immers extra elegantie aan een ontwerp. Daarnaast zien we een stroming waarbij het idee van het perfecte plaatje plaats ruimt voor een nieuw maximalisme. Hier is ruimte voor kleurige paletten en patronen die cultureel geïnspireerd zijn. Voor de derde stroming gaan we terug naar het oude Griekenland. De wortels van de mediterrane cultuur met aardse texturen, en kleuren en vormen uit het oude Griekenland, doen kleurrijke en gedurfde kleurcombinaties ontstaan waarbij we ook organische vormen terugzien. “De invloedssfeer van deze drie trends leidde ons naar mooie nude tinten, chique greiges, materialen met textuur en diepe, levendige kleuren uit de natuur”, aldus Debbie van den Oever van Keller. “We tonen hier in Gut Böckel het palet waaruit de keukenontwerper in 2024 kan kiezen.”

Eén platform voor al het licht

Misschien wel het meest opvallende thema waarmee Keller uitpakte tijdens de Küchenmeile, is de introductie van een nieuwe serie verlichting. “We werken vanuit één platform dat voldoet aan alle wensen en eisen van nu”, legt van den Oever uit. “Zowel de spots als de ledstrips zijn straks te bedienen met één afstandsbediening, schakelaar of via een app. Het verlichtingsplatform is bovendien compatibel met bijvoorbeeld Zigbee en Alexa. De 24V verlichting zorgt voor 13% meer licht bij 40% minder energieverbruik. Beschikbaar in januari.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.