Platform over design en techniek in de keukenbranche
De keukentrends van 2023
Het landgoed Gut Böckel waar Keller Keukens het Haferhaus inrichtte met vier nieuwe keukenontwerpen.

De keukentrends van 2023

De Küchenmeile in Löhne en omstreken is het uitgelezen platform om een pak innovaties en nieuwe trends in de keuken aan een geïnteresseerd publiek te tonen. Dat weet ook Keller Keukens maar al te goed. De fabrikant uit Bergen op Zoom trok naar Duitsland met vier nieuwe keukenontwerpen én het nieuwe bijkeukenprogramma.

Het nieuwe keukenontwerp voor de moderne woonstijl heet Nautical Navy, met opvallende T-vorm in het eiland in marineblauw melamine en de mooie hoge kastenwand in warm walnoot fineer in reliëfstructuur.

Tijdens de Küchenmeile draait het in en om Löhne enkel en alleen om keukens. De keukenfabrikanten openen er gelijktijdig hun deuren en op tal van andere locaties verzamelen nog meer keukenspelers zich om hun innovaties, nieuwe ontwerpen en trends voor te stellen. Eén van die locaties is het prachtige landgoed Gut Böckel. De huidige eigenaars van het gebouwenensemble, voor het eerst in de geschiedenisboeken vermeld in 1350, begonnen in 1991 aan een grote renovatieronde. Vandaag worden ze gebruikt voor tal van (grote) evenementen zoals een literair festival, bruiloften, seminaries en dus ook de Küchenmeile.

Een landelijke keuken kan best ook modern zijn, dat bewijst Keller Keukens met New Country. Een opvallende muurtekening en het zachte saliegroen vallen op.

De persoonlijke keuken

Keller Keukens werkte voor deze editie van Küchenmeile opnieuw samen met Jetstone en Caesarstone. Samen toverden ze het Haferhaus, waar vroeger het haver voor de paarden werd verzameld, om tot een pop-up showroom van Keller Keukens. In deze mooie setting stelde Keller Keukens vier nieuwe keukenontwerpen op, eentje voor elke woonstijl waar de keukenfabrikant steeds omheen werkt: modern, klassiek, landelijk en industrieel. “Onze merkbelofte is ‘De persoonlijke keuken’ en bij elk van de vier nieuwe ontwerpen komt dat duidelijk naar voren”, horen we tijdens de rondleiding. “Volop ruimte voor maatwerk en een personal touch met daarbij verrassende details en een verfijnde afwerking. Bovendien doen we onze naam van snelle trendvolger alle eer aan met de keuze van kleuren en materialen, zoals het nieuwe fineerfront met reliëfstructuur. Ons uitgebreide programma glaskasten en het nieuwe programma kasten en accessoires voor de inrichting van bijkeukens, berg- en wasruimtes vielen eveneens goed in de smaak van de talrijke bezoekers. De mooie, persoonlijke keuken kan zeker met ons assortiment worden ontworpen én het is bereikbaar voor een brede doelgroep.”

Het majestueuze Majestic Mansion met een warme sfeer die wordt opgeroepen door het donker fineer en de glasdeuren in rookglas.

Nautical Navy

De zogenaamde T-keuken bleek een publiekstrekker tijdens de Küchenmeile. Nautical Navy heet de grote keuken en is een nieuwkomer binnen de moderne woonstijl. Het eiland in marineblauw melamine leunt heel dicht tegen de trendkleur zwart aan. Zeer opvallend bij dit design is wel de hoge kastenwand in warm walnoot fineer in reliëfstructuur, een structuur die mooi doorgetrokken kan worden in andere kamers van de woning. Samen zorgen het eiland en de kastenwand voor een nautische sfeer in de keuken. Opvallendste kenmerken van de keuken is uiteraard de T-vorm van het composietblad die herhaald wordt in de open kasten. In deze opstelling met wijnkast en vier apparaten mooi bij elkaar verzameld, krijgt de keuken een luxe finishing touch. De aandachtige bezoeker ontdekte eveneens de mooie plaatsing van de toestellen bij het kookvuur en de spoelbak met kraan bij de vaatwasser. “Water en vuur staan zo apart van elkaar, als het ware gescheiden van elkaar door de verticale nissenkast”, aldus de fabrikant.

Majestic Mansion

De Hollandse Meesters hebben onmiskenbaar grote invloed gehad op de kunstgeschiedenis, of het nu schilderkunst of architectuur is. In die mate dat Keller Keukens de stijl van de Hollandse Meesters doortrok tot in de Majestic Mansion, het nieuwe keukenontwerp in modern klassieke stijl dat in het Haferhaus werd getoond. “Het zijn het spel tussen donker en licht en ook het bloemenpatroon in het behang die deze sfeer oproepen”, aldus Keller Keukens. “Voor het ‘majestueuze’ zorgen het warme, donkere fineer met smal kader en de glasdeuren in rookglas. Bijzondere elementen zijn de verdiepte kast en ook de open kasten in de kleur pecanbruin. Een mooi, nieuw ontwerp voor de liefhebber van de modern klassieke stijl.”

New Country

Met New Country bewijst Keller Keukens dat een landelijke keuken ook wel modern kan zijn. “De traditionele kaderdeuren in saliegroen, een kleur waarvan we veel verwachten, met grepen in oud koper ademen de sfeer uit grootmoeders tijd”, benadrukt de fabrikant. “De apparatuur en de luxe lades zorgen evenwel voor het gemak van vandaag. “Bijzondere accenten in dit nieuwe ontwerp zijn het werkblad in twee kleuren, de kast in het eiland en de kruidenbak boven het aanrecht. Maar ook de opvallende natuurtekening op de spatwand valt op.”

Het composiet werkblad van Urban Nude wordt verticaal doorgetrokken in de kastenwand.

Urban Nude

Bij een industriële stijl denken we vaak aan donkere tinten. “Wij doen met Urban Nude net het tegenovergestelde”, geeft Keller Keukens aan. “We noemen het de ‘nude’ tinten en hebben het dan bijvoorbeeld over fronten in de kleur zeezout. Het werkblad in composiet trekken we bewust verticaal door in de wand en integreren daarin de wijnkast. De rest van de kastenwand werken we mooi af met fronten in fluted glas.”

Extra keuken

De vier woonstijlen waarrond Keller Keukens haar programma verder ontwikkelt, zijn alom bekend. Maar Keller Keukens pakte in Gut Böckel ook uit met een nieuw ontwikkeld kastenprogramma om een bijkeuken in te richten. “Het is toch wel een trend om naast de mooie keuken die iedereen ziet nog een extra ruimte handig in te richten”, verklaart Keller Keukens. “Noem het een bijkeuken, een bergruimte of een wasruimte, het wordt zeker een handige ruimte die met onze nieuwe serie hoge kasten en handige onder- en bovenkasten perfect op maat kan worden gecreëerd. Compleet in lijn met onze belofte. We bieden bovendien ook accessoires en kastinrichting aan om ook de bijkeuken een personal touch te geven. Gebruiksgemak en design gaan ook in de bijkeuken hand in hand.”

Keller Keukens: “Noem het een bijkeuken, berg- of wasruimte, dankzij ons nieuw programma met kasten, kastinrichting en accessoires wordt het een mooi ingerichte, handige én persoonlijke ruimte.”

Digitaal inspireren

Keller Keukens hield het bovendien niet bij de introductie van nieuwe keukenontwerpen en het bijkeukenprogramma. Ook het nieuwe Keller Magazine zag het levenslicht. “Een bewuste keuze voor meer inspiratie en diepgang”, klinkt het. “In plaats van de traditionele noviteitenbrochure brengen we nu het magazine met trendrapporten, de noviteiten uiteraard en ook achtergronden. Dit geeft onze dealers extra stof om te gebruiken naar hun klanten toe. Klanten ontvangen het magazine snel via website en e-mail en daarnaast komt ook de papieren versie met inspirerende beelden van trends, kleuren en materialen. We ondersteunen onze keukenspecialisten zo volledig bij hun marketing- en verkoopactiviteiten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.