Platform over design en techniek in de keukenbranche
De luxe om te kiezen: energiezuinig indien gewenst
De afwasmachines van ETNA bieden waar voor hun geld.

De luxe om te kiezen: energiezuinig indien gewenst

Vernieuwen en toch betaalbaar blijven

Tijdens de huisshow in oktober werden de noviteiten van alle merken van ATAG Nederland goed ontvangen. Wie wellicht het meest opviel was ETNA. ETNA toonde hun “Energy Heroes” aan de markt, maar wanneer je verder in de materie dook, was het meer dan alleen energiezuinigheid. ETNA maakt grote sprongen. Maar wel sprongen die betaalbaar blijven.

Consumenten kunnen kiezen welke vaatwasser het best bij ze past.

ETNA toonde tijdens de huisshow meer dan ooit haar spierballen. Niet dat het merk een oneerbiedige rol vervult in Duiven, integendeel, maar de rol die ETNA wil pakken in de branche wordt meer en meer duidelijk. Een merk dat betaalbaar is, maar niet per se meer alleen instapmodellen biedt. “ETNA is een merk dat vooral luistert naar de wensen van de consument”, zegt Hans Siebring, product category manager bij ETNA. “De afgelopen jaren vinden consumenten duurzaamheid belangrijk en dat zie je ook terug in de benaming van de noviteiten van ETNA tijdens onze huisshow. Maar daarnaast hebben we ook aangetoond dat het veel meer is dan alleen energiezuinigheid.”

Daar heeft Hans wel een punt. In de branche staat dit merk jarenlang bekend als uitstekende speler voor het instapsegment. Maar ETNA is meer dan alleen een basismodel. Consumenten kunnen prima slagen, óók op het gebied van specs, design en innovaties. Hans: “Naast energiezuinigheid scoren onze apparaten goed op het gebied van prijs- kwaliteitverhouding. Maar ze zijn vooral gebaseerd op wat de consument graag wenst. Bij ETNA kan de gebruiker kiezen wat hij wel of niet wenst qua specificaties. Wil je minder specificaties, dan kan dat. Maar het is niet meer nodig om meteen over te stappen op een ander merk, als de consument wél wat luxere specificaties of energiezuinige producten verwacht.”

ETNA VW743HNC inbouwvaatwasser met energieklasse A.

Noviteiten die gezien mogen worden

Trouwe oplettende bezoekers van de huisshow hebben de ontwikkelingen van ETNA van dichtbij meegemaakt. Het merk laat zien dat ze steeds meer volwassen wordt. Het imago van ‘het merk voor basismodellen’ zou je als oplettende volger bijna oneerbiedig kunnen noemen. Dat werd ook duidelijke tijdens de laatste huisshow. Met meer dan 60 volwaardige noviteiten werd écht goed zichtbaar welke grote stappen ETNA gezet heeft. Want ondertussen worden eigenlijk alle wensen van consumenten bij ETNA beantwoordt. Hans: “Eigenlijk hebben we dit jaar aangetoond dat eindgebruikers met ETNA goede producten in huis halen, die laag zijn in energieverbruik maar ook goede specificaties bieden. De keus is aan de klant.”

Een voorbeeld hiervan is onder andere de VW743HNC inbouwvaatwasser met energieklasse A, ETNA connect, XL-inbouwhoogte en vele luxe specificaties waaronder een tijdsprojectie op de vloer. Hans: “Maar ook inbouwkoelmodellen met energielabel D of de AKV678RVS Side-by-Side koelkast met energielabel C.” Hoe langer we met Hans praten, hoe meer het duidelijk wordt dat ETNA een meer dan volwaardige partner is voor zowel de retailer als eindgebruiker. Wie energiezuinigheid wil combineren met ‘specs’, kan prima voor ETNA kiezen. Hans: “De reacties tijdens de huisshow waren zeer goed. Het brede assortiment biedt voor ieder wat wils, maar ook antwoord op consumentenwensen. De klant kan bij ETNA keuzes maken.” Een product dat eigenlijk goed samenvat wat Hans tijdens ons gesprek aangeeft, is bijvoorbeeld de inductiekookplaat KI560KZT, een 2-fase kookplaat met draaiknopbediening. Er is echt een groep consumenten die de voorkeur geeft aan knopbediening in plaats van sliderbediening en daar heeft ETNA goed op ingespeeld. 

Gevoel voor design

Tot slot toont ETNA ook gevoel voor design en trends getuige de nieuwe matzwarte ovenlijn. Deze lijn bestaat uit een multifunctionele oven (OM670MZ), een pyrolysemodel (OP670MZ), een 60 cm oven met volwaardige magnetronfunctie (MO670MZ) of de veelzijdige combimagnetron met ovenfunctie (CM650MZ). Allemaal voorbeelden van keukenproducten die aansluiten bij de wensen van zowel de retailer als de consument. Het maakt de toekomst van ETNA interessanter dan ooit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.