Platform over design en techniek in de keukenbranche
De praktische overbruggingskeuken verovert Nederland
Met een overbruggingskeuken ben je niet onthand in die rommelige periode tot de nieuwe keuken geplaatst wordt.

De praktische overbruggingskeuken verovert Nederland

Geen dag meer zonder keuken

Ze verwachten veel van de dienstverlening die ze dit jaar verder gaan uitrollen. Déborah en Pieter, van Pieter Kuiper Keuken(de)montage uit Middenmeer, zijn dan ook – terecht – enthousiast over ‘De Overbruggingskeuken’ waar de Nederlandse keukenmarkt nu écht mee gaat kennismaken.

“Het principe is eenvoudig”,  zegt het ondernemende tweetal. “Iedere consument die een nieuwe keuken bestelt, wéét dat daar een levertijd op zit. Maar, die consument weet ook dat er vaak nog allerlei technische aanpassingen in de keukenruimte moeten plaatsvinden vóórdat die nieuwe keuken daadwerkelijk kan worden geplaatst. Dus, de oude keuken moet er uit. Maar wat dan? Je kunt – als gezin maar ook als éénling of als stelletje – toch niet twee weken zonder keuken?”

De overbruggingskeuken is dan ook de ideale, makkelijke én creatieve oplossing. 

“Het is een goede aanvulling op onze al bestaande dienstverlening”,  zegt Pieter. “Het is een vak apart om een keuken te demonteren. De mensen weten dat. Die werkzaamheden doen we al vele jaren met succes voor een brede range aan keukenspeciaalzaken in heel Nederland. Maar, voordat een nieuwe keuken kan worden gemonteerd, moeten er vaak in die keukenruimte nog veel andere klussen worden gedaan. Dat kan variëren van het aanbrengen van nieuw stucwerk, dat moet bovendien een aantal dagen drogen. Denk ook aan het verplaatsen van de aansluitingen van de waterleiding of elektra omdat de nieuwe keuken een andere indeling heeft.”

“Echter, je gaat als consument dan niet twee weken lang je eten bestellen bij Thuisbezorgd.nl. Je gaat ook niet elke avond uit eten omdat je thuis geen kant op kunt. Nee, je wilt zélf de regie houden. Je wilt zelf koken. Wij plaatsen dan ná demontage van de oude keuken de tijdelijke mobiele overbruggingskeuken.”

Als wij dan overdag weer aan het werk gaan met het klaarmaken van de keukenruimte voor de nieuwe keuken, dan koppelen we alles los. ’s Avonds is de overbruggingskeuken eenvoudig aan te sluiten. Er kan weer gekookt worden. Soms zeggen we wel eens gekscherend dat dit een vorm van luxe kamperen is in je eigen huis.”

Het tweetal is er van overtuigd dat de overbruggingskeuken ook ideaal is als plots blijkt dat de levering van de nieuwe keuken onverwacht op zich laat wachten. “Dat is natuurlijk niet het nieuws dat je wilt horen als consument. Maar dat mag niet betekenen dat je daardoor langer in je eigen huis onthand bent. Ook dan biedt de overbruggingskeuken uitkomst.”

En komt de nieuwe keuken eindelijk, dan is de overbruggingskeuken in niet veel meer dan een kwartiertje het huis uit. “We zijn hier vorig jaar mee begonnen”,  zo besluiten Deborah en Pieter. “Consumenten waren er blij mee. Ze zagen meteen de praktische kant. Ook de keukenspeciaalzaken hadden een extra argument in hún verkoopgesprekken naar de consument toe. Logisch dus dat wij dit nu breder gaan aanbieden. De praktische overbruggingskeuken verovert Nederland. Gewoon omdat ie praktisch is en niemand gedoe wil tijdens een periode van demontage, herstel en montage.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.