Platform over design en techniek in de keukenbranche
De professionele keuken vraagt om specifieke oplossingen
DELABIE heeft een assortiment kranen voor professionele keukens.

De professionele keuken vraagt om specifieke oplossingen

Het ontwerp van een professionele keuken vereist een uiterste optimalisering van de afwaszones, met name de spoelbakken en gootstenen. De kranen en sanitaire toestellen die we in professionele keukens, kantines, viswinkels en de voedingsindustrie terugzien, dienen bestand te zijn tegen intensief gebruik. Zij moeten dus duurzaam en uiterst betrouwbaar zijn. Welke keukenmengkraan of welk sanitair toestel moet je kiezen om aan deze eisen te voldoen?

De kranen in dit assortiment zijn speciaal ontworpen voor intensief gebruik.

Restaurant- en grootkeukenapparatuur moet voldoen aan de strengste eisen, vooral tijdens de piekuren, wanneer de keuken onder druk staat. Tijdens deze piekmomenten gebeurt het maar al te vaak dat kraanhendels bijvoorbeeld bediend worden door een stoot met potten of pannen om zo de kraan te openen of te sluiten. De kranen en sanitaire voorzieningen moeten daarom zo worden ontworpen dat ze functioneel zijn en bestand tegen hoge lasten. Vooral de mechanismen en bedieningshendels van het kraanwerk moeten tegen schokken en stoten kunnen, door bijvoorbeeld bakelietgrepen te gebruiken.

Resistent binnenwerk en uitloop

Een andere uitdaging in de professionele keukenapparatuur is dat het materiaal vaak geconfronteerd wordt met hoge warm­watertemperaturen, tot 90° C. Het is daarom belangrijk om kraanmechanismen te voorzien van specifieke binnenwerken, vervaardigd uit kalkwerende of zelfs roestwerende materialen, om deze hoge temperaturen te weerstaan. Ook de uitlopen moeten heel wat kunnen verdragen. Zowel type als dikte van het materiaal spelen hierbij een cruciale rol. Over het algemeen zijn deze vervaardigd uit messing en om een goede weerstand tegen schokken te garanderen, is het aan te bevelen dat de uitloop minstens 1 tot 1,5 millimeter dik is.

De professionele keuken, een omgeving vol uitdagingen voor het kraanwerk.

Partner voor de professionele keuken

DELABIE heeft een assortiment kranen voor professionele keukens, uitgerust met een binnenwerk met lange levensduur en geïntegreerde O-ring. De kranen in dit assortiment zijn speciaal ontworpen voor intensief gebruik en worden gekenmerkt door een bijzonder robuust mechanisme en een hoge gebruiksflexibiliteit.

De handwasbak in professionele keukens wordt ook zeer regelmatig gebruikt en moet dus de grote drukte tijdens piekmomenten weerstaan. De DELABIE-handwasbakken zijn ontworpen in roestvrij staal, een resistent en onbreekbaar materiaal. Door hun ontwerp zijn ze onder meer bestand tegen krassen en chemische producten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.