Platform over design en techniek in de keukenbranche
De Silestone® Loft collectie van Cosentino

De Silestone® Loft collectie van Cosentino

Het is de verbinding tussen het verleden en het heden die heeft geleid tot de creatie van de Silestone® Loft-serie: Camden, Poblenou, Seaport, Nolita en Corktown. Doen deze namen een belletje rinkelen? Deze vertegenwoordigen vijf iconische wijken met een kenmerkende geschiedenis en industriële esthetiek die weerspiegeld wordt in hun straten, gebouwen, stedelijke elementen en interieurdesign.

Silestone® Camden is geïnspireerd op één van London’s meest invloedrijke alternatieve wijken.  Camden herinnert ons de punkmuziek uit de eighties, ze spreekt duizend talen, kleedt zich eclectisch en is de thuisbasis voor vele artiesten. Authentieke, staalkleurige tinten en de natuurlijke slijtage van woningen waren de inspiratie voor Camden. Een zacht, delicaat en consistent grijs, met een fijne nerf en subtiele witte aders. Silestone® Camden is cementgrijs. Het is een veelzijdige, aanpasbare kleur die dankzij zijn homogeniteit gemakkelijk in elk interieur kan worden verwerkt.

Silestone® Poblenou is geïnspireerd op het epicentrum van de industriële revolutie in Barcelona. Een van de modernste en meest creatieve wijken van nu. Poblenou heeft een mediterrane warmte gecombineerd met een industriële verschijning. Het is kosmopolitisch, maar toch voorstedelijk. Het is gezinsvriendelijk en multicultureel. De oude industriële gebouwen zijn omgetoverd tot fantastische lofts, omringd door kunstgalerijen, bars en bedrijven. De essentie ervan heeft Silestone® geïnspireerd tot Poblenou. Een warme grijstint met subtiele aders op een zandachtige achtergrond, die helderheid geeft en een rustgevende afwerking en vertrouwde sfeer biedt.

Silestone® Seaport herinnert ons aan de kleine kustwijk in het zuidoosten van Manhattan, waar het verleden vreedzaam bestaat naast het havengebied, restaurants en winkels. Versleten bakstenen, beton en karakteristiek hout uit de haven vormen een reeks die als inspiratie gold voor deze Silestone® kleur. Dankzij het effect van deze tinten lijkt Silestone® Seaport sterk op donker, versleten cement en zijn opvallende witte tinten passen perfect bij de achtergrond. Simpelweg een adembenemende kleur.

Silestone® Nolita is een andere op New York geïnspireerde creatie. In het bijzonder omdat het is geïnspireerd op een wijk die al avant-garde was voordat het de naam Nolita (Noorden van Little Italy) kreeg. Midden jaren negentig vond Nolita zijn persoonlijkheid en architectonische identiteit die het zo’n uniek en onderscheidend karakter gaven. De straten zijn authentiek en wild, heel anders dan de omliggende wijken. Met deze historische achtergrond is Silestone® Nolita gecreëerd, de witte tint in de Silestone® Loft-collectie. Nolita is koel en industrieel. Vermengd met wittinten en lichte grijstinten, creëert het een elegante, fijne lijn, vrij van sterke contrasten.

Silestone® Corktown is geïnspireerd door het licht en de schaduw van een wijk in Detroit, die ontstond te midden van stoom en het geluid van motoren. Corktown was succesvol en welvarend totdat een depressie binnensloop en de wijk overnam. Ondanks deze tegenslag regenereert het een paar decennia geleden een interessante en intellectuele oude stijl met een hernieuwde schoonheid. Dit heeft Silestone® Corktown geïnspireerd, het meest intense, solide en diepe zwart in de Silestone® Loft-collectie. De donkere achtergrond combineert prachtig met intense bruine accenten en een extra matte afwerking. Silestone® Corktown doet denken aan versleten materialen die de tijd hebben doorgemaakt. Karakter en elegantie verenigd in kleur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.