Platform over design en techniek in de keukenbranche
De stille kracht in elke keuken

De stille kracht in elke keuken

Een keuken zonder dampkap, dat bestaat niet. Een gezellig etentje met vrienden verliest zijn charme wanneer de kookdampen zich gewoon in de keuken verspreiden. Naast de opkomende werkbladafzuiging blijft de montage in het plafond een populaire keuze. Dat is ook Novy niet ontgaan. 

We zien verschillende trends die steeds aan populariteit winnen. Zo is het geen verrassing meer dat keuken en woonkamer versmelten tot één grote leefruimte waarin gewoond, gewerkt, gegeten en gelachen wordt. Met als kloppend hart meestal een kookeiland. Om de kookdampen te verwijderen kwamen er nieuwe oplossingen. De werkbladafzuiging waarbij de dampen weggezogen worden daar waar ze ontstaan en de plafondunits die de opgestegen dampen verzamelen en meteen doen verdwijnen. Met Pure’line ontwikkelde Novy een heel gamma fluisterstille plafondunits. 

Pure’line werkt gegarandeerd efficiënt tot 160 centimeter boven het kookveld.

Dampkap à la carte

Recente cijfers van Gfk België bevestigen dat de plafondunits een populaire keuze zijn en blijven. In 2018 was één op de drie verkochte dampkappen een plafondunit. “De plafondunits zijn en blijven een belangrijk aandachtspunt bij Novy”, aldus de fabrikant. “En met Pure’line onderstrepen we deze visie.” 

Pure’line betreft een heel gamma plafondunits. “Smaken en noden verschillen en daarom kan iedereen een Pure’line naar eigen wens kiezen”, legt de fabrikant uit. “Een model van 90 of 120 centimeter breed, met of zonder ledverlichting, in het wit, inox of zwart, met een demonteerbare, afneembare binnenmotor, een compacte binnenmotor of helemaal zonder motor, met luchtafvoer naar buiten of recirculatie, …” 

Elke Pure’line dampkap is bovendien standaard uitgerust met een afstandsbediening en combineerbaar met een Novy InTouch inductiekookplaat. Zo kan iedereen de dampkap op werkbladhoogte bedienen vanaf de kookplaat. “De Pure’line dampkap werkt gegarandeerd efficiënt, zelfs tot op een hoogte van 160 centimeter”, benadrukt Novy. “Dat betekent dat ze nooit in de weg hangt. Integendeel, dankzij haar tijdloos design sluit deze naadloos aan bij je keukenontwerp. De geoptimaliseerde randafzuiging geeft dampen en geuren geen kans. En Pure’line doet dit bovendien allemaal fluisterstil dankzij een geïntegreerd geluiddempingsysteem en de aerodynamische bouw van de dampkap zelf.”

De nieuwe standaard?

Recirculatie, het systeem dat ervoor zorgt dat een buitenafvoer niet meer nodig is. Geen warmteverlies meer. Hoe werkt het? “De Novy Pure 2.0 technologie combineert de sterke afzuigkracht van onze dampkappen met een uiterst efficiënte vet- en koolstoffilter”, legt de fabrikant uit. “De vetfilter absorbeert de vetdeeltjes, de koolstoffilter neutraliseert alle geuren, zelfs intense visgeur, en brengt de gereinigde lucht weer de keuken in. Het resultaat is een aangenaam en gezond binnenklimaat zonder warmteverlies. Een ventilatiesysteem is wel nodig. Zo kan vochtige lucht gereguleerd worden en wordt condensatie vermeden. De koolstoffilter is jaarlijks aan regeneratie toe, wat de levensduur tot zes jaar verlengt. Regenereren is eenvoudig: de filter één uur in de oven tussen 100 en 120°C en klaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.