Platform over design en techniek in de keukenbranche
De transitie in de keuken is volop aan de gang: van gas naar inductie!
De professionele showroom van Van Gas naar Inductie

De transitie in de keuken is volop aan de gang: van gas naar inductie!

Regeren is vooruitzien! Zo simpel is het. Wouter Plette en Arend Bruijn, beiden verantwoordelijk voor de marketing en sales bij het in Harderwijk gevestigde ‘Van Gas Naar Inductie’, weten het als geen ander. Vanaf het jaar 2050 mag er niet meer op gas gekookt worden en dat betekent dat vroeg of laat iedereen in de keuken de overstap zal moeten maken. En we hoeven ons niet te verbazen als dat jaartal ook nog eens vervroegd zal worden. Politici benadrukken de toenemende noodzaak en dus ligt het in de lijn der verwachting dat we al veel eerder écht van het gas af moeten zijn.

Hoe dan ook… we staan met z’n allen voor een grote transitie in de keuken. Van Gas naar Inductie. Het was dé belangrijkste reden van de oprichting van het bedrijf drie jaar geleden. Wouter vertelt: “Veel mensen zijn gelukkig al bekend met koken op inductie. Niet alleen in de nieuwe keukens wordt er gekozen voor elektrisch koken, we zien ook dat in bestaande keukens steeds meer mensen ervoor kiezen om het gas te verlaten. Het bewustzijn in de markt groeit dus en… daardoor ook ons werk!”

Z’n collega Arend vertelt dat ‘Van Gas Naar Inductie’ – met een showroom gevestigd in Harderwijk – wekelijks al zo’n 20 inductie­platen monteert en installeert. “We doen dat in het hele land. Ons team bestaat intussen uit acht monteurs. We groeien gestaag. Bovendien verkopen we alleen maar A-merken. Van bijvoorbeeld ATAG tot Siemens en AEG. Het zit allemaal in ons assortiment. En we leveren en monteren ook Quooker-kranen. Kortom, het aanbod van kwaliteitsmerken is groot.”

Een Siemens kookplaat… van gas naar inductie!

Montage en installatie

Wouter vertelt dat de consument in deze tijden zo volledig mogelijk ‘ontzorgd’ wil worden. “Het woord ‘ontzorgen’ is misschien een containerbegrip, maar het raakt wel de kern van waar we voor staan. We zijn niet alleen een verkooppunt van een groot assortiment aan kookplaten, maar we staan ook voor de complete installatie ervan. Zo weten we hoe we de meterkasten moeten aanpassen, hoe we een bestaand keukenblad moeten aanpassen én hoe we bijvoorbeeld de juiste kabels naar de juiste plekken moeten doortrekken. We hebben het dus over een volledige montage en installatie. Als wij de woning verlaten, dan werkt het. Voor minder doen we het niet.”

Het prachtige pand aan de Nobelstraat in Harderwijk.

Arend hoopt dat ‘Van Gas Naar Inductie’ in de komende jaren bekender zal worden in de keukenbranche. “We horen nog heel vaak dat consumenten een keukenspeciaalzaak binnenstappen en vragen naar een inductiekookplaat. Echter, in keukenspeciaalzaken worden alleen complete keukens verkocht. Ze zijn daar eigenlijk niet ‘ingericht’ op renovatie- of verbouwingsvraagstukken. Dus als een consument alleen maar in zijn bestaande keuken de overstap wil maken van gas naar inductie, wel… op dát punt hopen wij dat de verkoper in de showroom de zich oriënterende consument doorverwijst. We zijn ook helemaal geen concurrenten van de keukenzaken, we bedienen immers een andere doelgroep met een andere vraag. Maar het is wel fijn als een showroomverkoper de consument toch naar huis laat gaan met een goede tip.”

Wouter en Arend zetten dan ook graag de voordelen van inductiekoken nog eens op een rijtje. “Het is een veilige manier van koken. Er is immers geen vuur. Een inductiekookplaat is makkelijk schoon te houden. In combinatie met zonnepanelen is inductiekoken CO2-neutraal. En ja… inductiekoken is een stuk sneller dan koken op gas én wat ook heel fijn is: de lucht in huis blijft schoner. Kortom, alleen maar pluspunten! Wij denken dan ook dat er in de markt nog een versnelling zal gaan ontstaan. Een toenemend aantal consumenten zal de keuze gaan maken: ‘Van Gas Naar Inductie’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.