Platform over design en techniek in de keukenbranche
De vraag ‘Wie doet de afwas?’ hoeven we nooit meer te stellen 
De vaatwasser in de keuken.

De vraag ‘Wie doet de afwas?’ hoeven we nooit meer te stellen 

Uitstekende wasresultaten bij een laag waterverbruik

De ontwikkelaars van de SMEG vaatwassers hebben uiteraard elke dag weer de heldere opgave dat ze ‘gewoon goede en efficiënte’ vaatwassers moeten ontwikkelen en produceren. Bij SMEG is het design sowieso altijd een belangrijk criterium. Want… Made In Italy. Alleen dát credo is al een belofte. Niets wordt op dat vlak aan het toeval overgelaten. Maar vanuit de techniek beredeneerd weten de ontwikkelaars van SMEG absoluut dat ‘High-Performance Washing’ altijd het einddoel is. In dit artikel laten we Planetarium de revue passeren: vaatwassers met het nieuwe was-systeem. Deze hebben een prominente rol gekregen in het gamma keukenapparatuur van SMEG.

Het Planetarium was-systeem bestaat uit een cirkelvormige steun en een dubbele, gelijktijdig bewegende sproeiarm met hoge snelheid. De sproeiarm heeft een snelheid van 65 rotaties per minuut. Door de dubbele arm bereikt het water elk punt van de kamer in de vaatwasser. Een optimale waterdekking dus. Met andere woorden: de (af)wasresultaten zijn daardoor meer dan uitstekend. De vaat is écht schoon!

Het was-systeem bestaat uit een cirkelvormige steun en een dubbele, gelijktijdig bewegende sproeiarm met hoge snelheid.

Het gepatenteerde was-systeem van SMEG kan gezien worden als een meer dan waardige opvolger van het Orbital was-systeem dat 25 jaar geleden werd geïntroduceerd. Sterker nog: het nieuwe systeem is -zo zegt SMEG zelf- 60% efficiënter met (af)wassen in vergelijking met de voorganger. Met ‘Planetarium’ zet SMEG dus eigenlijk een nieuwe standaard. Het is het resultaat van de scherpe interpretatie van een voortdurende evolutie op het gebied van esthetiek (het oog wil ook wat!), functionaliteit (schone vaat gewenst!) en energie-efficiëntie (duurzaamheidsambities!). En niet onbelangrijk: een lager waterverbruik.

Het water wordt zeer gelijkmatig verdeeld. Alles schoon!

Praktisch in gebruik

De bovenste mand in de Planetarium vaatwassers kan vaak op drie verschillende hoogtes worden geplaatst. Daardoor wordt het mogelijk om echt optimale hygiëne te bereiken voor alle soorten vaat. De interne structuur van de vaatwasser is bovendien ontworpen om maximale laadflexibiliteit te garanderen. Denk daarbij aan inklapbare inzetstukken en andere beweegbare elementen. Veel modellen beschikken daarnaast over een programma met 99.9% hygiënecertificering, waardoor de gebruiker de vaat op 75 graden kan steriliseren en perfect kan desinfecteren. Zelfs voor kinderen of mensen met allergieën. Verder is het zelfreinigings­programma van de apparatuur ontworpen om de wasprestaties in de loop van de tijd niet minder van kwaliteit te laten worden. Regelmatig wordt daarom een zelfreinigende cyclus van de vaatwasser uitgevoerd. De prestaties blijven dus op hoog niveau. Zoals het hoort.

De inklapbare inzetstukken en andere beweegbare elementen. Optimaal inruimen!

Stil programma

Het hydraulische systeem, de vorm van de bodem van de kamer en het gebruik van steeds krachtigere motoren zorgen er daarnaast voor dat het geluid van de wascyclus met maximaal -2 dB wordt verminderd, wanneer dit programma is geselecteerd. Je hebt er dus geen last van en dát is natuurlijk een goed verkoopargument in de tijd dat ook de open keuken de standaard lijkt te zijn geworden.

Flexi duo

Sommige modellen beschikken tevens over een Flexi duo besteklade waarbij de twee beweegbare inzetstukken, die de lade vormen, over afzonderlijke geleiders de vaatwasser inschuiven. Deze kunnen individueel worden aangepast op basis van het soort afwas waardoor maximale flexibiliteit bij het laden wordt gegarandeerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra grote wijnglazen.

Kortom… de vraag ‘wie doet de afwas?’ hoeft nooit meer te worden gesteld. SMEG heeft namelijk het antwoord.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.