Platform over design en techniek in de keukenbranche
Dekton® Ukiyo, innovatie in texturen en patronen voor interieurdesign.
Umber Dekton® Ukiyo

Dekton® Ukiyo, innovatie in texturen en patronen voor interieurdesign.

  • Cosentino lanceert Ukiyo, de nieuwe Dekton® collectie met gegroefde structuren 
  • Ontworpen in samenwerking met de designer Claudia Afshar; het transformeert ruimtes en biedt nieuwe ontwerpmogelijkheden

Cosentino, wereldwijd marktleider in de productie van duurzame materialen voor architectuur en design, zorgt opnieuw voor een revolutie in zijn sector met de lancering van Ukiyo, de nieuwe ultracompacte Dekton® collectie. Ukiyo (u-key-yo in het Japans), presenteert een nieuw concept van chromatische texturen die twee mogelijkheden bieden van lineaire en geometrische groeven. De collectie werd gecreëerd in samenwerking met product- en interieurdesigner Claudia Afshar en is verkrijgbaar in kant-en-klare gegroefde platen, een baanbrekende oplossing in de industrie.

Dekton® Ukiyo is geïnspireerd op Japans en hedendaags design en viert de kunst van het minimalisme en de acceptatie van het heden. Ukiyo betekent “leven in het moment” en de Dekton® collectie is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en een gevoel van welzijn op te roepen door een staat van rust te bereiken in de toepassingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een rijk kleurenpalet met een geometrische structuur, waardoor zowel binnen als buiten harmonieuze ontwerpen ontstaan. De texturen voegen een kenmerkende diepte en dimensie toe aan elke ruimte, zowel residentieel als commercieel.

”Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de materialen die we in de natuur vinden en om de ruimtes die ik ontwerp zo comfortabel, warm en authentiek mogelijk te maken. Ukiyo brengt rust en elegante eenvoud, en de kleurenstellingen en groeven zijn romantisch, maar ook hedendaags en mannelijk om een balans te bereiken.”

Voor de lancering van Ukiyo selecteerde Afshar persoonlijk vijf bestaande kleuren uit de Dekton®-portfolio: Bromo, Kreta, Nacre, Umber en Rem, waardoor een compleet kleurenpalet ontstond dat onafhankelijk van elkaar en in combinatie met elkaar kan worden gebruikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.