Platform over design en techniek in de keukenbranche
Design Center opent haar deuren

Design Center opent haar deuren

Feest bij ILWA in Puurs. Het nieuwe Design Center opende plechtig haar deuren met een gezellig samenzijn. Na iets meer dan een jaar bouwen aan het zelf getekende gebouw is ILWA klaar om er bezoek te ontvangen.

Aan de Rijksweg in Puurs vond ILWA de geschikte locatie om een nieuwe showroom op te trekken. “We zijn blij dat we heel dicht bij onze bestaande uitvalsbasis in Puurs de mogelijkheid vonden een nieuwbouw op te trekken”, aldus Johan Illegems, zaakvoerder van het familiebedrijf ILWA. “Een grote plus is de zichtbaarheid ervan, zowel overdag als ’s nachts. We liggen net naast de Rijksweg, waar het nodige verkeer passeert. Om die zichtbaarheid te accentueren zorgden we voor een groot en eveneens vernieuwd logo, grote glaspartijen en een mooie verlichting die zowel het gebouw, de naam ILWA als de keukens die we opstellen zichtbaar maken. We zijn trots op het resultaat en wilden
dit delen met onze klanten. Vandaar het inhuldigingsfeest.”

Johan Illegems tijdens het druk bijgewoonde openingsfeest van het Design Center.

 

Flexibiliteit leidt tot klanttevredenheid

Keukenfabrikant ILWA werd al in 1936 opgericht door de grootouders van huidig zaakvoerder Johan Illegems. “ILWA, opgericht door en genoemd naar mijn grootouders, Illegems en Walschap, telt vandaag 19 vestigingen doorheen het land”, vertelt Johan Illegems. “We zijn trouwens op zoek naar bijkomende geïnteresseerde zaakvoerders om bepaalde regio’s waar we nu nog niet aanwezig zijn op te vullen. Ik denk dan aan de Kempen, Limburg en de regio rond Kortrijk. ILWA staat voor een uitstekende service, flexibiliteit en een persoonlijk contact met onze eigen interieurarchitecten. Alle productie, zowel van de keukens als de maatkasten, gebeurt in eigen huis. Een sterke troef in ons verhaal. Een werkwijze die zeker wordt geapprecieerd. We scoren namelijk een fantastische 95 procent op klanttevredenheid. En toch willen we meer, zowel qua klanttevredenheid als naamsbekendheid. Ons Design Center en onze jaarlijkse deelname aan Batibouw, de grootste bouw- en renovatiebeurs van het land, passen perfect binnen dat kader.”

Een belevings- en inspiratieruimte voor wie een nieuwe keuken wil plaatsen.

 

Grootste platform

“Batibouw wordt dit jaar wel korter, toch vinden we het nog steeds een must om aanwezig te zijn”, legt Illegems uit. “Het is de uitgelezen kans om aan onze naamsbekendheid te werken, zowel bij particulieren als bij professionals. De kans bestaat dat er nieuwe klanten uit gepuurd worden, of dat we een zone met een nieuwe dealer kunnen invullen. In ons Design Center en op onze Batibouwstand gaan we ‘in levenden lijve’ in gesprek met geïnteresseerde bezoekers, via onze goed onderhouden website en onze Facebookpagina doen we dit op digitale wijze. Ook ons ‘Inspiration’-boek helpt aan onze naamsbekendheid bouwen en de mogelijkheden van ILWA voor te stellen. Net als in ons Design Center toont het boek mogelijke opstellingen van keukens, toestellen en andere invullingen. Onze Batibouwstand is hier een verlengde van, met drie volledige keukens. Eentje daarvan, een keuken die we echt gaan plaatsen, is spectaculair en zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.”

Toekomst

Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit voor ILWA. Illegems: “In 2019 moderniseerden we, inderdaad tijdens de bouw van ons Design Center, ook onze productie. Dat traject zetten we dit jaar verder met de ingebruikname van een totaal nieuwe productielijn om nog meer te kunnen inzetten op ons maatwerk: CNC-machine, kantenlijmer, zaag. Ook de maat­kasten zetten we verder in de spotlight, vandaar de beslissing het op te nemen in ons vernieuwde logo.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.