Platform over design en techniek in de keukenbranche
Design en functionaliteit gaan hand in hand bij de moderne kokendwaterkraan van nu!
De Selsiuz Push & Turn 3-in-1 in Sturdy Black.

Design en functionaliteit gaan hand in hand bij de moderne kokendwaterkraan van nu!

Introductie van nieuw model

Er heerst volop tevredenheid bij Dekker Zevenhuizen want er is een nieuwe prachtige aanvulling op het gamma van de Selsiuz kokendwaterkranen. We hebben het over de Hexagon. “Ik zie deze echt als een spraakmakend ontwerp”, zegt Ben van Elk, verantwoordelijk voor de marketing bij Dekker Zevenhuizen. “Design en functionaliteit gaan op een prachtige manier hand in hand bij deze nieuwe kraan.”

Voor Selsiuz ontwierp de Nederlandse topontwerper Osiris Hertman enkele jaren geleden de prachtige en succesvolle Cone Counter kraan. “Nu is er een vervolg: de Hexagon. De naam verraadt het al: deze kraan kenmerkt zich door een zeshoekig kraanhuis. Overal in het ontwerp zie je diezelfde hexagonale vorm terug.”

Aan functionaliteit uiteraard geen gebrek want een kraan moet wel een kraan blijven. Ben: “Deze is net als de andere kranen uit de Selsiuz-collectie niet alleen verkrijgbaar als kokendwaterkraan maar ook als kraan met bruisend en gekoeld water.” 

Ben legt uit dat de kranen beschikbaar zijn in de kleuren Inox, Copper, Gold, Gun Metal én het splinternieuwe Sturdy Black. “Deze matzwarte kleur is als het ware aan de kraan gehecht”, legt Ben uit. “Hierdoor is er veel minder kans op stootschade wat met een poedercoating wel het geval zou zijn. Deze kraan kan dus letterlijk tegen een stootje. Wel zo makkelijk in de keuken waar ook gewoon gewerkt wordt en kleine ongelukjes niet hoeven te leiden tot persoonlijke frustratie over de ontstane krasjes.”

De kleur Gun Metal blijft onverminderd populair. “Deze is eigenlijk in de jaren dat Selsiuz op de markt is gekomen, al een ware klassieker geworden. En, ook verkrijgbaar in alle modellen. Of het nu gaat om een kraan met de traditionele druk-/draaiknop of als elektronische bediening die is geïntegreerd in
het keukenblad.”

“De Selsiuz kokendwaterkraan – hetzij in de het klassieke Gun Metal of het nieuwe Sturdy Black – kan eenvoudig worden gecombineerd met een bijpassende zwarte Lanesto Urban spoelbak. De keuken wordt daardoor één geheel. Kleur en vormgeving zijn prima op elkaar afgestemd.”

PVD-techniek

Ben benadrukt overigens dat de spoelbak door PVD-techniek lang meegaat. “Physical Vapor Deposition is een moderne techniek die metalen objecten zoals kranen en spoelbakken voorziet van een flinterdunne, maar ijzersterke toplaag die niet oxideert, goed bestand is tegen de meeste schoonmaakmiddelen en ook nog eens milieuvriendelijk is. Dit zijn echt aspecten die een consument wil horen als het gaat om zijn eigen keuken. Bovendien zorgt de PVD-techniek ervoor dat de metaalglans behouden blijft. Bij Sturdy Black is zogenoemd ‘keramisch PVD’ toegepast. Deze zorgt dus voor de matzwarte uitstraling.”

Het gesprek in de keukenshowroom krijgt dus nog meer potentie, zo sluit Ben af. “Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de consument niet alleen iets moois in z’n keuken wil hebben, maar het juist ook zo lang mogelijk zo mooi mogelijk wil houden. Wel, als men dan kiest voor een Selsiuz kokendwaterkraan, dan weet men in ieder geval dat men qua functionaliteit en technische mogelijkheden hoge kwaliteit in huis haalt, maar dat er ook volop gecombineerd kan worden met de materialisering én aanverwante producten – zoals spoelbakken – in de rest van de keuken. Met dank aan het prachtige design.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.