Platform over design en techniek in de keukenbranche
Designprijs voor de LED-armatuurserie Varco van Naber
LUMICA®Varco LED-armatuurserie

Designprijs voor de LED-armatuurserie Varco van Naber

De Varco LED-armatuurserie wordt gekenmerkt door haar efficiënte trechtervormige optieken, die verschillende zones van de keuken en de aangrenzende leefruimten sfeervol verlichten. De LED-armatuurserie Varco (Design by Kirstin Overbeck Industrial Design, Münster), een innovatie uit de LUMICA® reeks, werd door Naber bekroond met de German Design Award 2022 in de categorie “Excellent Product Design – Lighting”.

De Duitse Raad voor Vormgeving, die de Duitse Designprijs al tien jaar lang jaarlijks toekent, heeft voor elke categorie een aparte jury van deskundigen benoemd. De onderscheiding “Winner” betekent dat Naber met Varco een revolutionaire oplossing voor huishoudelijke verlichting heeft gelanceerd – inclusief een voorbeeldige designprestatie. De onderscheiding staat in hoog aanzien, ook buiten vakkringen. In dit jubileumjaar neemt de Duitse Raad voor Vormgeving de antwoorden onder de loep die designers geven op steeds complexere vragen.

De pendel- en inbouwarmaturen van de Varco-reeks zijn vlaggenschipproducten die indruk maken door hun tijdloze esthetiek en controleerbare lichtdynamiek. De dim- en geheugenfuncties, die worden aangestuurd door een elektronische aanraakschakelaar en via een convertor en afstandsbediening, kunnen worden aangepast aan de verschillende tijdstippen van de dag en de lichtomstandigheden.

De rechte, schuin geplaatste L-vormige vloerlamp verdeelt haar lichtvolume met hoge lichtopbrengst doelgericht over het werkvlak. Bijna zwevend boven het kookeiland, de eettafel of de werkplek straalt de pendelarmatuur intensief, naar beneden gericht LED-licht met een groot bereik uit en verrijkt ze de ruimte ook met discreet, naar boven gericht sfeerlicht. Naber biedt de Varco-modellen aan in twee versies: met een zwarte behuizing of in roestvrij staalkleurig aluminium.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.