Platform over design en techniek in de keukenbranche
DKG Groep gaat opnieuw de samenwerking aan met stichting Gered Gereedschap

DKG Groep gaat opnieuw de samenwerking aan met stichting Gered Gereedschap

DKG Groep en Jongeneel slaan opnieuw de handen ineen om stichting Gered Gereedschap te ondersteunen bij haar projecten in Afrika. De stichting zet zich in om startende vaklieden te voorzien van goed gereedschap, wat het ondernemerschap in Afrika stimuleert. Op 29 november is deze samenwerking ondertekend op het hoofdkantoor van Jongeneel te Utrecht.

Verhuurwerkplaatsen in de regio Jinja

Vanaf nu zal DKG Groep en Jongeneel zich inzetten voor het EQUIP Jinja project. Dit houdt in dat verzameld gereedschap via verschillende verhuurwerkplaatsen beschikbaar wordt gemaakt voor ondernemers in de regio Jinja in Oeganda. Op die manier kunnen zij hun onderneming starten. Het ontbreken aan onder andere technische kwaliteit en uitrusting, zorgt voor een belemmering in het ondernemen. Vandaar dat DKG Groep en Jongeneel zich inzetten om gereedschap toegankelijk te maken en werkplaatsen uit te rusten met hoogwaardig gereedschap. Daarnaast wordt samen met een groot aantal lokale partijen ingezet op het versterken van vakonderwijs en ondernemerschap van vakmensen zoals timmerlieden. Het gebrek aan voldoende geschoolde arbeidskrachten vormt een belemmering voor de economische ontwikkeling van Oeganda. De school die DKG Groep en Jongeneel ondersteunen binnen dit project is het Lords Meade Vocational College. Door de samenwerking kan de school gereedschap voor houtbewerking, trainingen voor leraren en studiebeurzen voor kansarme jongeren realiseren.

Een tweede leven voor oud gereedschap

DKG Groep en Jongeneel zamelen oud gereedschap in bij de DKG fabriek in Bergen op zoom en bij alle Jongeneel vestigingen. Dit gereedschap wordt nagekeken op bruikbaarheid en zal waar nodig worden gerepareerd. Vervolgens wordt al het bruikbare gereedschap verscheept naar Afrika. Het transporteren van het gereedschap gaat middels eigen gemaakte transportkisten. DKG Groep en Jongeneel stellen het plaatmateriaal wat hiervoor nodig is beschikbaar. Op die manier krijgt het gereedschap in Afrika een tweede leven en geeft het toekomstige vakmensen de kans om zelfstandig bestaan op te bouwen.

Dit persbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Jongeneel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.