Platform over design en techniek in de keukenbranche
DKG Groep start met bouw nieuw hoofdkantoor

DKG Groep start met bouw nieuw hoofdkantoor

Moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens bouwt nieuw hoofdkantoor

In de loop van 2022 zal er in Bergen op Zoom een compleet nieuw kantoorpand verrijzen dat onderdak biedt aan 300 medewerkers van de DKG Groep. Bij zowel het ontwerp en de bouw staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De inrichting kenmerkt zich door veel licht en open ruimtes, wat zorgt voor verbinding tussen afdelingen en een prettig werkklimaat. De werkplekken worden ingericht volgens de richtlijnen voor ‘het nieuwe werken’, met moderne ICT-oplossingen voor o.a. werken op afstand.

DKG is de groep achter de succesvolle Nederlandse merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens. In 2015 zijn de concerns van Bruynzeel en Keller (voorheen gevestigd in Roosendaal) samengevoegd, en is DKG Keukens als private-label leverancier aan de groep toegevoegd. Op het terrein aan de Drebbelstraat zijn momenteel de DKG Keukenfabriek, logistiek & transport en de hoofdkantoorafdelingen van Bruynzeel, Keller en DKG Keukens ondergebracht. Door de fusie en groei van de bedrijven, werd een deel van de werkplekken in tijdelijke kantoorunits ingericht.

Voorrang voor modernisering keukenfabriek en eigentijds DKG Inspiration Centre

In de eerste jaren na de integratie is er vooral geïnvesteerd in modernisering en verduurzaming van de keukenfabriek. Plannen voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor werden vervolgens in de ijskast gezet om voorrang te geven aan de realisatie van het DKG Inspiration Centre, een eigentijdse showroom voor business-to-business relaties. Na de afronding van dit prestigieuze project in 2020 is het tijd voor de laatste stap in de modernisering. Begin oktober is de bouw van het nieuwe hoofdkantoor gestart.

Duurzaam bouwen en werken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijk speerpunt binnen DKG. Bij alle beslissingen wordt rekening gehouden met het effect op mens en milieu, zo worden de keukens al sinds 2017 CO2-neutraal geproduceerd. Het nieuwe pand zal grotendeels elektrisch gebouwd worden.

Het nieuwe werken

Het nieuwe werken biedt medewerkers flexibiliteit om op afstand te kunnen werken, wat niet alleen zorgt voor flexibiliteit en efficiency, maar ook voor meer werkplezier, wat weer in lijn is met het MVO-beleid.

Naast werkplekken en vergaderruimtes verhuist ook de bedrijfsrestaurant naar het nieuwe pand. Met een capaciteit van 180 kunnen medewerkers van zowel de fabriek als kantoren hier gebruik van maken.

Met de afronding van dit project is het plaatje voor DKG compleet en staat er een bedrijfscomplex waar West-Brabant trots op kan zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.