Platform over design en techniek in de keukenbranche
Drie apparaten in één
Het Air-Tec 90cm fornuis in één van de (meer opvallende) beschikbare kleuren.

Drie apparaten in één

“Een schot in de roos”

Kunnen we een fornuis bouwen waarin we, naast de aanwezige kookplaat en de oven, ook de afzuiging integreren? Het zou zo maar eens het begin van een brainstormsessie op de R&D-afdeling van Bertazzoni geweest kunnen zijn. Hoe de ontwikkeling van de Air-Tec PROCH94-serie exact is begonnen, weten we niet. Wel weten we dat het 3-in-1 apparaat een schot in de roos is.

De filosofie van Kitchentech is duidelijk: de essentie van de keuken is koken en het fornuis speelt daarbij de hoofdrol. En met de Italiaanse fabrikant Bertazzoni hebben ze daarbij de ideale partner. Bertazzoni produceert immers al sinds 1882 fornuizen van hoge kwaliteit. Met de hand. Een eeuwenoude traditie die ze blijven voortzetten, uiteraard met toepassing van de laatste technieken. Begin dit jaar kwamen Bertazzoni en Kitchentech met het nieuws dat de Air-Tec PROCH94-serie beschikbaar was. Ze voegden aan de bestaande Professional Series fornuizen een efficiënt afzuigsysteem toe. Erik van Berkel van Kitchentech: “En dat blijkt een regelrecht schot in de roos te zijn. Ons Air-Tec 90cm fornuis biedt de keukenontwerper maximale vrijheid. Drie verschillende apparaten worden als het ware vervangen door één apparaat, zonder daarbij te moeten inboeten aan prestaties en gebruiksgemak.”

Maximale planningsvrijheid voor de keukenontwerper.

Professionele prestaties

Dankzij de grote ovencapaciteit, de nodige flexibiliteit en bruikbaarheid én de ergonomie zorgen de fornuizen van de Professional Serie voor het nodige gebruiksgemak en dito kookresultaten. “De designelementen onderstrepen het belang van de functies”, aldus van Berkel. “De iconische bedieningsknoppen geven dankzij de verfijnde afwerking een comfortabel gevoel en een tijdloze uitstraling aan het hele assortiment. Sinds haar introductie heeft de Professional Serie al veel design-awards gewonnen, een teken dat zowel de stijl als de functionaliteit zeer in de smaak valt.”

Kitchentech: “We voegen de beste ventilatietechnologie toe aan de technische prestaties en het iconische ontwerp van de Professional Series fornuizen.”

Geen compromissen

De gekende en gelauwerde Professional Serie was dus het startpunt van de ontwikkeling van de Air-Tec fornuizen. “Daar voegen we een efficiënt afzuigsysteem aan toe, volledig geïntegreerd in het fornuis zelf”, legt van Berkel uit. “Afzuiging in het werkblad of kookplaat zelf geniet steeds meer de voorkeur boven een traditionele afzuigkap. Daar spelen we nu op in, met een keuze tussen afvoer naar buiten of recirculatie middels een plasmafilter of een regenereerbare koolstoffilter. Tien snelheden staan klaar, net als een automatische functie die de zuigkracht aanpast aan het vermogen van de inductiezones die in gebruik zijn. De kookplaat beschikt over vier inductiezones, te bedienen met de ergonomische knoppen die we overnemen van de Professional Serie. Twee zones samenvoegen tot één grotere, ideaal voor grote pannen of bakplaten, kan dankzij de multizone-technologie. En bij de oven valt, naast de capaciteit, ook de deur met driedubbele beglazing op. Warmteverlies wordt zo geminimaliseerd wat resulteert in energieklasse A. Bovendien zijn er de soft motion scharnieren die hard dichtslaan verhinderen.” Air-Tec is leverbaar in volledig Carbonio, roestvrijstaal en vijf hoogglans automotive kleuren (bianco, giallo, arancio, rosso en nero).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.