Platform over design en techniek in de keukenbranche
Duurzaamheid centraal bij productinnovaties
Verschillende combinaties van leds bootsen de 24-urencyclus van de zon na.

Duurzaamheid centraal bij productinnovaties

Duurzaamheid en gebruiksgemak. Geen loze woorden bij Beko en bij uitbreiding Arçelik, de groep waartoe het merk van hoogwaardige huishoudapparaten behoort. Het zijn dan ook dé aandachtspunten waarmee Beko steevast uitpakt.

Elk hoekje van de vaatwasser wordt bereikt met CornerIntense.

De afgelopen jaren leerden we onze eigen keuken beter kennen dan ooit. We leerden dat het van groot belang is dat de apparaten bij onze levensstijl passen en dat ze ons leven eenvoudiger maken. “Hun rol valt zeker niet te onderschatten”, weet ook Jeroen Buys van Asogem, importeur en distributeur van Beko in de Benelux. “Beko gaat steevast voor stijlvol, toegankelijk gebruiksgemak met behulp van een pak technologieën. En ook qua ecologische inspanningen en duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid.”

Al koelend verspilling tegengaan

De nieuwe apparaten van Beko in de categorieën koelen, koken en afwassen, zijn uitgerust met het nieuwe ‘Beyond’ design. “Een hedendaagse, moderne stijl die verbazingwekkende technologie in de apparaten integreert”, legt Buys uit. “Een voorbeeld hiervan is de HarvestFresh die we in de koelkasten gebruiken om groenten en fruit langer vers te houden. We bootsen de 24-urencyclus van de zon na met verschillende combinaties van leds in het groenten- en fruitcompartiment. Het is immers bewezen dat fruit en groenten zo
langer hun vitamine C en A behouden.”

Een optimale warmteverdeling dankzij de luchtvaartindustrie.

Efficiënt koken

Lockdowns en andere quarantaines zorgden voor meer tijd thuis. Veel mensen kregen ongetwijfeld de smaak te pakken door zelf meer te koken. De FlexinFull+ kookplaten van Beko staan klaar om de kookbeleving en de nauwkeurigheid naar een hoger niveau te tillen, vergelijkbaar met die van de grote chef-koks. De kookplaat telt immers tot 9 inductiepitten verdeeld over vier volledig flexibele kookzones plus een centrale inductiezone die zich automatisch aanpast aan de afmetingen van pot of pan. “Al die zones kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en je kunt ze naar wens combineren”, voegt de fabrikant toe.

Luchtvaart in de keuken

AeroPerfect. De naam van de nieuw ontwikkelde technologie zegt het eigenlijk al. Minder warmte gaat verloren tijdens het koken, bereidingen garen sneller én perfect gelijkmatig. “We baseerden ons op de luchtvaartindustrie”, legt de fabrikant uit. “Met 1650 omwentelingen per minuut stuwt de krachtige ventilator de warmte door de oven, een optimale warmteverdeling die nog effectiever is dankzij de combinatie van drie weerstanden, eentje aan de bovenzijde, eentje op de bodem en ringvormig. Bereidingen zijn tot 27% sneller klaar en tot 40% gelijkmatiger gegaard.”

Minder product nodig

Na het koken en het eten wacht onvermijdelijk de vaat. Maar ook daar komt Beko met de helpende hand. “De sproeiarm CornerIntense legt een vierkant parcours af en bereikt zo elk hoekje in de vaatwasser”, aldus Buys. “Dankzij de extra roterende wassproeier zal een sterke waterstraal zelfs de verste hoeken van de vaatwasser bereiken. Een zorgvuldige schikking van de vaat is dan niet meer aan de orde.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.