Platform over design en techniek in de keukenbranche
Echt perfect op maat

Echt perfect op maat

Functioneel en mooi. Een achterwand heeft het allemaal. Vragen we naar de materialen die gebruikt kunnen worden, dan krijgen we een heel lijstje. Aluminium staat niet meteen bovenaan. En toch leent het materiaal zich uitstekend tot gebruik als achterwand.

In 2010 zag Bokmerk het levenslicht. De firma brengt de traditionele industriële toepassingen van aluminium naar particuliere projecten. Het duurzame aluminium kan, mits voorzien van een beschermende coating, namelijk ingezet worden in omgevingen waar vocht voorkomt. “Denk maar aan keukens en badkamers”, Mario Bezuijen, verantwoordelijke voor Bokmerk België. “Een bestaande bekleding hoeft niet verwijderd te worden. Onze aluminium wandbekleding heeft steeds een dikte van slechts 3 millimeter en past perfect over eender welke ondergrond. De geringe dikte betekent bovendien een minimaal verlies van werkruimte.”

Voorzichtig in een traditionele kleur of wat gedurfder (hier: blauw)? Met een keuze uit meer dan 200 verschillende kleuren is er voor elk wat wils.

Ideaal materiaal

Denken we aan materialen voor een achterwand, dan komt aluminium niet als eerste antwoord. “En toch is aluminium een ideale oplossing”, geeft Bezuijen aan. “Gezien we onze wandbekleding kunnen verlijmen op eender welke ondergrond, is geen lastig breekwerk vooraf noodzakelijk. De bestaande situatie wordt als het ware volledig verstopt. Daarnaast beschikt aluminium over een hele reeks praktische eigenschappen die in een keuken ideaal zijn. De wandbekleding is bijzonder hittebestendig. De coating wordt op het aluminium gebakken bij 180 graden, waardoor hoge temperaturen geen schijn van kans hebben. De coating beschermt eveneens tegen vocht. Daarnaast is onze Bokmerk wandbekleding kras-, slag- en slijtvast. Kortom, een goede bescherming tegen elke vorm van gebruikersschade. En met een keuze uit meer dan 200 verschillende kleuren is er bij Bokmerk voor elk wat wils.”

foto-1-bokmerk-kopieren

Precisiewerk

We weten het allemaal, het plaatsen van een nieuwe keuken, en dus ook van een achterwand, moet tot op de millimeter juist zijn. Uitsparingen voor stopcontacten moeten op de correcte plaats gebeuren. “Daarom werken we uitsluitend samen met de keukenzaken”, aldus Bezuijen. “Bij ons geen rechtstreekse verkoop naar particulieren. De keukenzaken zijn dagelijks aan de slag met dit precies werkje en weten er dus wel raad mee. Lengte, hoogte, uitsparingen, alles wordt heel duidelijk gemeten en naar ons gecommuniceerd, net als de gewenste kleur van de achterwand. Wij gaan dan aan de slag en snijden de achterwand heel precies vooraleer de gewenste kleur wordt aangebracht. Van meten tot plaatsen rekenen we maximaal vier weken. Alles precies op maat. En met een maximum lengte van 6 meter, een maximum hoogte van 1,58 meter (en dit uit één stuk aluminium) en de keuze uit 200 verschillende kleuren menen we dat alle klantvragen een gepast antwoord krijgen. Bovendien passen onze achterwanden in elke keukenstijl. En blijkt het toch nodig om de panelen nog dat tikkeltje aan te passen of bijvoorbeeld een extra uitsparing voor een stopcontact te creëren, dan kan dat perfect op de werf gebeuren. Uiteraard gebruik je dan best gereedschap dat geschikt is om aluminium te bewerken.” Bokmerk België geeft mee dat voor de opmeting en de plaatsing van de spatwanden kan samengewerkt worden met JBM Services, een firma uit Tongeren. “Een extra service voor de keukenzaken”, benadrukt Bezuijen.

Voor en na, een aluminium spatwand kan op eender welke ondergrond worden vastgelijmd.

 

Service en garantie

De keuze voor aluminium kwam er niet zomaar. Oprichter Marcel Bok is reeds jarenlang actief met het materiaal. “De onvermijdelijke kinderziektes hebben we ondertussen geïdentificeerd, aangepakt en opgelost”, benadrukt Bezuijen. “En toch zetten we ook in op een adequate en snelle service. Dat begint bij het sturen van een orderbevestiging die nooit lang op zich laat wachten tot het afhandelen van eventuele noodzakelijke vervangingen. Door consequent te blijven inzetten op enerzijds de kwaliteit van het product en anderzijds de kwaliteit van onze service zijn we in staat mooie groeicijfers voor te leggen, zowel in Nederland als in België. Je vindt de lijst met Bokmerk-verdelers op onze website www.bokmerkbelgie.be.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.