Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een fascinerende familiegeschiedenis
Hoge kwaliteitseisen en een loepzuivere afwerking.

Een fascinerende familiegeschiedenis

Typisch Italiaans. Heel nauwe familiebanden, een passie voor (lekker) eten en de gave om technisch hoogstaande producten tot in de puntjes af te werken. Een oog voor kwaliteit. Een langetermijnvisie. Dat alles is Bertazzoni.

“Zoiets gaan we voor moeder maken.” Het zijn deze legendarische woorden waarmee het verhaal van fornuizenfabrikant Bertazzoni begint. Het zijn de woorden die oprichter Francesco Bertazzoni tegen zijn zoon zegt wanneer hij een houtkachel ziet waarmee toen de treinwagons werden verwarmd. Hij bouwde geen kachel, wel een fornuis. Even compact, even handig, evenveel aandacht voor functionaliteit en design. En de trein is er altijd bij. Kijk maar naar het logo van Bertazzoni: een treinwiel met vleugels, ‘the winged wheels’. Hoe je het ook wendt of keert: het verhaal van Bertazzoni loopt als een trein.

Het schoolvoorbeeld van een familiebedrijf, met vandaag vijfde en zesde generatie aan het hoofd.

Ten dienste van koken én lekker eten

2022 is een feestjaar bij de Italiaanse fabrikant. Francesco Bertazzoni bouwde zijn eerste fornuis, toen nog houtgestookt, immers in 1882. Exact 140 jaar geleden. In al die 140 jaren bouwt Bertazzoni toestellen die de passie voor koken en lekker eten ondersteunen. “Typisch Italiaans”, aldus Erik van Berkel van Kitchentech, sinds 2011 exclusief importeur en distributeur van de kookapparatuur van Bertazzoni. “Familie is heilig. Lekker eten eveneens. En Bertazzoni ontwikkelt en produceert kookapparatuur die deze liefde voor de bereiding van lekker eten omarmt. De kwaliteit van de toestellen en de afwerking ervan is onberispelijk. Ik geef graag het voorbeeld van de lakkleuren. Bertazzoni werkt hiervoor samen met een bedrijf dat samenwerkt met de gekende auto- en motormerken. Foutjes zijn volledig uit den boze. Ze zijn er zeer fanatiek mee bezig. En dat loont, wij hebben in al die jaren nog niet één lakfout ontdekt!”

Bertazzoni pikt heel snel nieuwe trends op, zowel qua technologie als kleuren.

Koploper

Bertazzoni kent een lange traditie en samenwerking met zowel de auto-industrie in Turijn en de ontwerpwereld in en rond Milaan. Dit geeft de fabrikant rechtstreeks de mogelijkheid om zowel qua technieken als vooruitstrevende ideeën op de eerste rij te staan. Zo was Bertazzoni één van de eerste producenten ter wereld die van hout overschakelde naar gas en later ook inductie opnam in het aanbod. “Nagenoeg elk model in het gamma is beschikbaar in een gas- en inductieversie”, benadrukt van Berkel. “Met drie designstijlen en onder meer de nieuwe kleur Carbonio (zwart) zijn we klaar om de huidige vragen van de markt aan te pakken.”

Twee foto’s uit het rijke archief van Bertazzoni.

Eindelijk weer Eurocucina

Nu de pandemie eindelijk overwonnen lijkt, komt het normale leven zonder lockdowns en andere maatregelen langzaamaan weer op gang. Meteen kijken we dan uit naar Eurocucina, uitgesteld van april naar 7 tot en met 12 juni. Bertazzoni speelt er als het ware een thuismatch, meteen dé ideale gelegenheid om het feestjaar nog meer op te vrolijken. Van Berkel: “Bertazzoni is zowel op de beurs als in Milaan zelf aanwezig. Het spreekt voor zich dat we dat zullen vieren. Maar tegelijkertijd stellen we weer wat nieuws voor. Want ondanks de moeilijke jaren door covid, zeker in Italië, heeft ons eigen R&D-departement niet stilgezeten. Kom zeker een kijkje nemen!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.