Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een fornuizenverhaal als een jongensboek
De grootste USP is de fornuizenkennis van de broers Ter Braak zelf.

Een fornuizenverhaal als een jongensboek

Gek op fornuizen

“Zien is geloven”, zeiden de broers Marc en Han ter Braak de laatste keer dat we hen spraken over hun fornuizen van Elementi di Cucina. Zodoende stapten we onlangs in Enschede de showroom van Elementi di Cucina binnen om twee uur later blij verrast weer naar buiten te lopen.

Het verhaal van de broers Ter Braak neigt naar een jongensboek. Gek op fornuizen besloten ze ooit een Elementi di Cucina te starten om hiermee door te groeien tot belangrijke retailer in de markt. Het duo staat in de markt bekend om hun fornuizenkennis en runt hun fornuizenwinkel vanuit Enschede. In 2018, toen gasfornuizen steeds meer (politieke) tegenstanders kregen, zijn ze gestart met Elementi di Cucina. Vanaf dag één was duidelijk dat hun gezamenlijke fornuizenkennis een USP is voor de branche.

In het echt is dit fornuis nog mooier dan op de presentatiefoto’s.

Dat het goed gaat met Elementi di Cucina is direct te zien als we de showroom binnenwandelen. Achter in het grote magazijn worden de laatste werkzaamheden verricht voor een aantal Elementi di Cucina-fornuizen. We worden met trots rondgeleid, en dat mag ook wel. Het bedrijf moet het natuurlijk deels opnemen tegen andere grote spelers in de markt met inductiefornuizen, maar ze hopen met specificaties een belangrijke stap te zetten.

Han ter Braak: “Elementi di Cucina biedt bijvoorbeeld fornuizen met- of zonder afzuiging. Met afzuiging is met plasmafilter en de motor zit onder in onze fornuizen. De inductiekookplaat biedt twee bridgezones die ook als dualzones ingezet kunnen worden. Uniek aan dit fornuis is dat het altijd in ieder huishouden aangesloten kan worden. En moet je ergens bij? Dat lukt al door alleen de rechter zijkant eraf te halen. Dan kun je zelf, of kunnen monteurs overal bij. En consumenten die geen geïntegreerde afzuiging erbij nemen, hebben onderin nog een goede lade voor accessoires.”

In Enschede staat het magazijn met de fornuizen van Elementi di Cucina.

Prachtig groen inductiefornuis

In het magazijn staat het prachtig groene EM9036 inductiefornuis van Elementi di Cucina. Dit 90 centimeter brede fornuis biedt 89 liter oveninhoud en energieklasse A+. De temperatuur is instelbaar van 50 tot 250 graden. Bij de oven zijn telescopische geleiders en een draaispit meegeleverd. En het opwarmen? Tussen de 5 en 6 minuten tijd naar 180 graden. Han: “We krijgen lovende reacties. De geïntegreerde afzuiging met plasmafilter werkt zo goed, dat je het eigenlijk ook nog een air purifier kunt noemen.” Zijn broer Marc wijst naar de knoppen en legt uit: “Hiermee kun je als gebruiker zelf bepalen wat de nulstand is. Sommige mensen willen de nulstand op 12 uur hebben. Anderen hebben weer een andere voorkeur. Men kan per kwart draaien en als nulstand instellen.”

Duurzaam zelfhelend materiaal

Elementi di Cucina biedt ook qua materiaal uitstekende kwaliteit. Dit materiaal komt in zijn geheel uit Nederland. Han: “We willen zo groen en duurzaam mogelijk werken en hiermee beperken we onze transportbewegingen aanzienlijk.” Ook het gebruikte materiaal is duurzaam. Zo gebruiken ze Magnelis-staal dat niet alleen een lagere CO2 heeft in het proces, maar tevens een zelfhelende eigenschap kent. Snijranden en eventuele beschadigingen herstellen zichzelf, waardoor er geen beschermlaag nodig is en het ook niet doorroest. Han: “Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit Magnelis-staal echt een topic wordt”. De mannen van Elementi di Cucina hebben al veel verteld de afgelopen maanden. Vlak voor ons vertrek krijgen we nog één USP mee. Marc: “De recirculatie wordt niet bij de voeten van de gebruiker eruit geblazen. Dus geen koude voeten bij Elementi di Cucina.”

Geen woord aan gelogen

Zien is geloven! Het klopte wel wat de broers Ter Braak vooraf aangaven. Na het fornuis van dichtbij te hebben aanschouwd is de toegevoegde meer en meer duidelijk. Het maakt dan ook nieuwsgierig tot waar dit product zal reiken. Want hier kunnen zomaar veel meer mensen in geïnteresseerd zijn, dan Elementi di Cucina van tevoren op had durven hopen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?