Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een juweel in de keuken

Een juweel in de keuken

De keuken is het centrum van elke woning. Werken, praten, eten, drinken, … Kortom, gezellig samenzijn. Het hart van elke keuken is de keukenkraan. De kraan moet mooi én functioneel zijn. Althans, dat is de visie van Quooker.

Wat het haardvuur vroeger was, is de keukenkraan vandaag. Het epicentrum van het huishouden, het item dat alles mogelijk maakt. Denk maar eens aan de handelingen die je doet waarbij (een beetje) water nodig is. Naast bijvoorbeeld handen wassen en water nemen nodig voor de bereiding van een lekker maal, zijn er nog zo veel andere momenten dat je aan de keukenkraan staat. 

Heel lang geleden zat een gezin rond een haardvuur om verhalen te vertellen over hoe de dag geweest was, vandaag gebeurt dat aan de keukentafel. De keuken is het kloppend hart van de woning, de keukenkraan het kroonjuweel. “De keukenkraan moet mooi zijn en tot veel handelingen in staat zijn”, bevestigt Quooker. “Meer zelfs, ze moet alles kunnen. En onze Quookerkraan kan dat.”

Handig in huis

Koud, warm en kokend water uit één kraan, daar zorgt Quooker voor. Meer zelfs, wie de CUBE installeert voegt daar nog koel bruisend en gefilterd water aan toe. “We vergelijken ons verhaal graag met dat van de mobiele telefoon”, aldus de fabrikant. “Bij de opkomst van deze toestellen gaven heel veel mensen aan best zonder mobiele telefoon te kunnen. Tot op het moment dat ze er eentje aanschaften. Bij onze kraan werkt het net hetzelfde. Je weet pas wat je mist als je het hebt leren kennen. Wie eens met onze keukenkraan heeft gewerkt, wil nooit meer zonder. Koud, warm en kokend water uit één kraan, makkelijker kan niet. Zonder al te veel plaats in het keukenkastje is koel bruisend en gefilterd water eveneens mogelijk. Het reservoir voor kokend water – met een constante temperatuur van 110°C – en de CUBE die voor koel bruisend en gefilterd water zorgt, nemen weinig plaats in.” In Nederland komt één op drie nieuwe keukens met een Quookerkraan, in België zijn die cijfers niet bekend, maar bevestigt de fabrikant wel een exponentiële groei in de laatste jaren.

Quooker: “De kraan die alles kan.”

Ook gedacht aan design

Quooker bezit maar liefst tachtig patenten in verband met de techniek waarmee de kraan werkt, gaande van het mechanisme van de kraan zelf tot de componenten die voor de veiligheid en de energiezuinigheid zorgen. “De bediening van de kraan is kindvriendelijk”, benadrukt Quooker. “Een kind kan niet zomaar kokend water tappen. Daar is een combinatie van handelingen voor nodig. Bovendien is de waterstraal van kokend water geen massieve straal. Er zijn luchtbelletjes in verwerkt. De dubbelwandige uitloop van de kraan wordt niet warm. Alles om de kans op ongelukken tot een minimum te beperken.”

Het team van Quooker zorgt voor een hele reeks verschillende designs finishes. “Er is voor elk type keuken en voor elke smaak een Quooker-kraan”, maakt de fabrikant zich sterk. “We houden steeds de trends in de gaten. Vermits het ontwerp in huis gebeurt, kunnen we dus snel inspelen op wat komen gaat zodat we de trein niet missen. Zo lanceren we binnenkort een nieuwe afwerking, messing patina. Een kraan met deze afwerking is een kraan waarvan het uiterlijk doorheen de jaren zal veranderen onder invloed van de buitenlucht en de vele aanrakingen. Elke kraan met messing patina-afwerking wordt een unieke kraan.” 

De Quooker designstudio ontwerpt bovendien ook alle visuals, commercials en filmpjes van Quooker. En, om de veelzijdigheid van de kranen te visualiseren, creëerden ze acht showkeukens, elk in een bepaalde keukentrend. “Dankzij deze showkeukens zie je pas echt dat er een Quookerkraan bestaat voor elke keuken.”

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.