Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een karrevracht aan nieuwe dampkappen
Een krachtige ledstrip over de volledige breedte van de Super Plat garandeert voldoende licht tijdens het koken.

Een karrevracht aan nieuwe dampkappen

Bedrijvigheid alom bij de Italiaanse en ’s werelds grootste dampkappenfabrikant ELICA. Zowel in de hoofdzetel in de Italiaanse stad Fabriano, waar het R&D-team een hele reeks nieuwkomers ontwikkelde, als bij Jan De Moor in België, die de intrede van ELICA op de Belgische markt vorm geeft. “De structuur is er”, vertelt De Moor. “Twee contactpersonen staan klaar op het terrein en er is een backoffice die helpt bij elke vraag. Met een brochure boordevol nieuwe producten vatten we vol goede moed het jaar 2021 aan.”

NikolaTesla Fit, compacter maar met behoud van kookcomfort.

Gezinsuitbreiding

Een opvallende naam voor een opvallende nieuwkomer. Sinds een paar jaar beschikt ELICA in haar gamma over de NikolaTesla reeks waarbij de afzuiging in de kookplaat zelf wordt geïntegreerd. Deze familie breidt vandaag verder uit met de NikolaTesla Fit waarmee de Italiaanse fabrikant inspeelt op de trend dat we alsmaar kleiner wonen en dus over een kleinere keukenoppervlakte beschikken. NikolaTesla Fit komt in twee formaten, 60 centimer en 72 centimeter breed, maar behoudt hetzelfde kookcomfort en dezelfde kook- en afzuigprestaties als de grotere broertjes in de familie. En ook aan het installatiegemak werd gedacht door de uitsparing voor inbouw in een werkblad identiek te houden voor deze twee modellen.

ELICA: “Een dampkap met Dekton, een unicum!”

Aan de wand

Met Super Plat en Bloom-S schuift De Moor twee nieuwe wanddampkappen naar voren. Super Plat is de perfecte naam voor een innovatieve wanddampkap van slechts 25 centimeter dik. En toch mag Super Plat gezien worden dankzij het glazen front, beschikbaar in grijs of zwart glas, en het vetrooster met gietijzeren afwerking. Een eigen ontwikkelde technologie, de Multi-d Capture technologie, levert een afzuigkracht van 740 kubieke meter, waarmee alle kookdampen en -geuren vlot worden verwijderd. “Multi-d Capture concentreert de zuigkracht niet in een bepaald gebied maar verdeelt deze over de gehele voorzijde”, legt De Moor uit. Bloom-S, met opgeschuinde voorzijde, beschikt vooraan over een beweegbaar venster dat in geopende stand de afzuiging nog verhoogt. Bloom-S is beschikbaar in twee afwerkingen, wit glas of Sirius Zwart Dekton, een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal dat voor het eerst bij een dampkap wordt gebruikt.

De Hidden 2.0 @ is eveneens verkrijgbaar in het zwart.

Ingebouwde krachtpatser

Wie toch opteert voor een dampkap die je niet ziet, vindt bij ELICA de nieuwe Hidden 2.0 @ die volledig in de keukenkast erboven integreert. Bijkomende opvallende feature: Hidden 2.0 @ kan je volledig aansturen via de ELICA Connect app. “De gereduceerde omvang van Hidden 2.0 @ doet geen afbreuk aan haar prestaties”, aldus De Moor. “Het laat bovendien toe de ruimte in de bovenkast op een nuttige manier te gebruiken.”

Connectiviteit

Meer en meer toestellen kunnen gekoppeld worden aan een netwerk. De Moor bevestigt dat ook bij ELICA dampkappen gemaakt worden die compatibel zijn met dit Internet of Things. De Moor: “Zeer handig is het feit dat het toestel zelf, via de app, de gebruiker verwittigt wanneer een onderhoud nodig is: het reinigen van de vetfilters of het vervangen van de koolstoffilters.” Van de nieuwkomers in dit artikel zijn de Super Plat en de Hidden 2.0 @ voorzien van deze connectiviteit. In de brochure zijn deze geconnecteerde modellen eenvoudig terug te vinden dankzij het WiFi-logo bij de productbeschrijving. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.