Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een keuken waarin mag worden geleefd
Keuken met meubellak Bluefin Top-Antiscratch van ADLER.

Een keuken waarin mag worden geleefd

Sublieme meubellak zorgt voor oppervlakken die wel tegen een stootje kunnen

Een klodder tomatensaus die op het aanrecht valt, een scherp mes dat een kras veroorzaakt, een pan die uit je handen glipt of een glas rode wijn dat wordt omgestoten: in menig keuken gaat wel eens wat mis. Het is daarom van groot belang om de oppervlakken in een keuken zo goed mogelijk te beschermen tegen dergelijke onvoorziene gebeurtenissen – bijvoorbeeld met de watergedragen meubellak Bluefin Top-Antiscratch van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER.

Deze kleurloze 2K-lak heeft een zeer hoge chemische bestendigheid, een uitstekende mechanische weerstand en een hoge krasbestendigheid. Keukenkastjes en werkbladen, maar ook tafels, stoelen, deuren en kasten kunnen hierdoor wel tegen een stootje. De lak kan met de spuit worden aangebracht en vergeelt niet. Als verharder dient Aqua-Hardener 8451 te worden gebruikt, tevens van ADLER. 

Glansgraad 3 voor de Nederlandse markt

Bluefin Top-Antiscratch is geschikt als grond- en aflak voor onbehandelde oppervlakken en kan tevens als afwerking op pigmentlakken en beitsen worden toegepast. De lak is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Voor een natuurlijke, onbehandelde look is voor de Nederlandse markt glansgraad 3 ontwikkeld. “In Nederland is één van de meest gevraagde lakken een lak die de kleur van het hout behoudt. Dat bereik je het beste met een lak die het hout niet aankleurt en zo mat mogelijk is, zoals een lak met glansgraad 5”, legt Dennis Huisman, Salesmanager Meubelindustrie bij ADLER Benelux, uit. “Voor de Nederlandse markt wilden we echter een nog mattere variant, met als resultaat een lak met glansgraad 3. Deze lak heeft een hoge chemische bestendigheid, hoge ringvastheid en een natuurlijke uitstraling.” De lak voor de Nederlandse markt kan alleen op lichte houtsoorten worden gebruikt; op een donkere ondergrond zorgt het matteringsmiddel voor waasvorming.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.