Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een Kokendwaterkraan zuinig of niet?
De kokendwaterkraan van Quooker is ook verkrijgbaar in de populaire gunmetal afwerking.

Een Kokendwaterkraan zuinig of niet?

Kokendwaterkranen zijn duurzamer dan men denkt

Duurzaam is een belangrijk topic in de keukenbranche. We willen allemaal zuiniger omgaan met de aarde en als het even kan ook met onze portemonee. Maar hoe zit dat eigenlijk met kokendwaterkranen? Zijn dit energievreters of niet? Quooker liet dit uitzoeken. En de conclusie? Ze zijn zuinig! Met een Quooker-reservoir, kunnen gebruikers namelijk het energie- en waterverbruik flink terugbrengen.

En dit had misschien niet iedereen verwacht. Veelal denkt men: een Quooker, dat is toch vooral een gemaksproduct? Bedoeld om het leven efficiënter en comfortabeler te maken? Dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast is het óók een duurzame keuze. Een Quooker verbruikt namelijk maar heel weinig energie. Dit komt doordat het reservoir met kokend water zó goed geïsoleerd is, dat er slechts 10 watt nodig is om het water boven het kookpunt te bewaren. Om dit cijfer iets duidelijker te maken, dit is nog minder dan ons internetmodem in de kast.

Er komt direct kokend water uit de kraan.

Verbruik minder water

Ook bespaart men met een Quooker elke dag water. Je tapt immers nooit méér dan de gewenste hoeveelheid kokend water en dus gaat er geen druppel verloren. Dit is bij een waterkoker wel anders. Vaak kookt men dan veel meer water dan nodig. Of vergeet men het water dat nog in de waterkoker, waarna men het later opnieuw aan de kook moet brengen. En dit kost natuurlijk extra energie.

Verspil geen warm water

Met het COMBI-reservoir, dat gewaardeerd is met energielabel A, kan men helemaal verantwoord bezig zijn. Dit reservoir levert niet alleen kokend, maar ook warm water. Dit betekent dat het water nooit meer hoeft te stromen tot het warm wordt. Draai de kraan open en het water is direct warm!

Petflessen met water zijn verleden tijd dankzij Quooker CUBE.

Doe de bespaarcheck

Wilt u uw klanten laten weten hoeveel energie ze kunnen besparen? Op de website van Quooker kan een bespaarcheck ingevuld worden. Aan de hand van het invullen van een paar gegevens, wordt direct getoond wat een Quooker-systeem qua besparing scheelt voor de portemonnee. Binnen een minuut ziet men wat hun huishouden verbruikt en met een Quooker-systeem kan uitsparen.

Geen plastic waterflessen meer

Zijn er nog meer wensen dan 100°C kokend, warm én koud water? Zoals ook bruisend en gekoeld water? Dan is de Quooker CUBE een uitstekende en tevens een duurzame keuze. Met een CUBE hoeft men namelijk geen plastic flessen met (bruisend) water meer te kopen. Er komt direct water uit de kraan, gekoeld en wel . Dit scheelt natuurlijk ook weer ruimte in de koelkast. De zeer zuinige gekoeldwaterreservoir die onder in de keukenkast geplaatst wordt en de herbruikbare CO2-cilinders doen het werk. 

Duurzaam bedrijf

Quooker streeft op alle terreinen duurzaamheid na. Het pand in Ridderkerk is bedekt met 900 zonnepanelen, die volledig in de energiebehoeften van het pand voorzien. Op de Return & Recovery-afdeling recyclet Quooker oude producten en verwerken ze afvalstromen op een duurzame manier, om de wetgeving WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) na te leven. Quooker maakt deze duurzame keuze bewust en mag daar ook trots op zijn!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.