Platform over design en techniek in de keukenbranche
Eén kraan, instant waterplezier

Eén kraan, instant waterplezier

Lekker water, direct uit de kraan. Of het nu gekoeld en bruisend moet zijn, koud, warm of kokend, het kan met één Quooker-kraan. Heel eenvoudig, gebruiksvriendelijk, energiezuinig, duurzaam en vooral heel veilig.

Dat een Quooker-kraan kan zorgen voor koud, warm en kokend water, dat leerde de Nederlandse fabrikant ons tijdens haar deelname vorig jaar aan Batibouw. Meteen voegde Quooker er gekoeld en bruisend water aan toe dankzij de CUBE, een waterreservoir met gekoeld water dat makkelijk in het kastje onder de spoelbak kan worden gezet. De baseline die Quooker steevast gebruikt, namelijk de kraan die alles kan, is dus zeker niet gestolen. Daar houdt het echter niet op. Het steeds beschikbaar hebben van
het gewenste water combineren ze met verschillende modellen om uit te kiezen, met verschillende afwerkingen per type kraan. “Zo is er voor elk type keuken een passende Quooker-kraan in de gewenste afwerking”, stelt de fabrikant.

Een nieuwkomer in het rijke palet van Quooker: messing patina.

 

Zwarte schoonheid

Donkere kleuren in de keuken zijn al een tijdje aan een opmars bezig. Donkerblauw, groen tot zelfs zwart en alle grijstinten ertussen. Quooker houdt constant de aankomende en heersende trends in de gaten en speelt hier adequaat op in. Zo ontwikkelde de fabrikant een zwarte afwerking voor haar kranen Quooker Fusion en Quooker Flex. “Waarom zwart?”, klinkt het bij Quooker. “Zwart is
elegant, chic, mysterieus, maar ook stoer en uitgesproken. Een zwarte Quooker-kraan trekt alle aandacht naar zich toe. Bovendien leidt het tot mooie combinaties. Materialen als terrazzo, marmer en messing onderstrepen haar kracht terwijl op beton haar
eenvoud betovert.

Quooker gaat prat op haar ruime aanbod afwerkingen. Zo zijn de Fusion round en square bijvoorbeeld beschikbaar in het Gold Orange.

 

Een eigen kraan

Quooker ziet in Batibouw een ideaal platform om nog een nieuwe afwerking voor te stellen. Na zwart eind vorig jaar lanceert Quooker nu ‘messing patina’. Deze afwerking is beschikbaar voor de kranen Fusion en Classic Fusion. “Patina is een laag die op het messing ontstaat door oxidatie”, legt de fabrikant uit. “Deze verandert langzaam van kleur, plaatselijk lichter of juist donkerder bruin. Ook aanrakingen hebben hun invloed. Daar waar de vingertoppen de kraan vastpakken, verkleurt het oppervlak. Oxidatie is een natuurlijk proces dat er hier voor zorgt dat je kraan veel meer wordt dan enkel een praktische keukenhulp. Het maakt van je Quooker-kraan een persoonlijk sieraad op het aanrecht.”
Quooker geeft bij de lancering meteen een handige onderhoudstip: gebruik geen schoonmaakmiddelen. Simpelweg warm water en een schoonmaakdoekje. Een laagje bijenwas om de drie tot zes maanden geeft extra bescherming.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.