Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een nieuwe standaard in de keukenbouw van nu!
‘ISOLA: where Technology and Design Shape New Horizons.’

Een nieuwe standaard in de keukenbouw van nu!

ISOLA: technologie en design gaan hand in hand, een nieuwe standaard in de keukenbouw van nu!

Op de recent in Milaan georganiseerde Salone del Mobile onthulden SMEG en Stefano Boeri Interiors ‘ISOLA: where Technology and Design Shape New Horizons’. We hebben het hier over een collectie keukenapparatuur met inductiekookplaten, zowel met als zonder geïntegreerde afzuigkappen, samen met een geavanceerd zwevend afzuigsysteem en bijpassende verlichting. ISOLA staat in het Italiaans voor ‘eiland’ en het feit dat de zwevende kookplaat als een soort van eiland op het aanrecht zichtbaar wordt. Goed om in deze editie van Keukenbouw deze spannende introductie eens nader te beschouwen, want het gaat sowieso om een bijzondere samenwerking. Made in Italy!

Design en technologie worden naadloos geïntegreerd in producten, processen en locaties.

Aan het woord is Stefano Boeri, die meteen reflecteert op de al lang bestaande samenwerking met SMEG: “Ik ontmoette Roberto Bertazzoni bijna twintig jaar geleden, toen ik hoofdredacteur was van Domus. Samen met uitgever Giovanna Mazzocchi bezochten we hem in het door Guido Canali ontworpen hoofdkantoor. Ik raakte toen meteen gefascineerd door hun verlichte benadering, waarbij design en technologie naadloos werden geïntegreerd in producten, processen en locaties. Toen zijn zoon, Vittorio Bertazzoni, mij voorstelde om te gaan samenwerken, was het een eer om hen weer te ontmoeten. Het was heel bijzonder voor mij om deel te mogen worden van een erfenis die grootheden als Canali, Mario Bellini, Renzo Piano en Marc Newson omvat. Daar zei ik uiteraard meteen ‘Ja’ op!”

De kookplaten en afzuigkappen zijn inspirerende designelementen die harmonieus samengaan.

Filosofie

ISOLA kan het beste omschreven worden als een omarming van SMEG’s filosofie van sobere elegantie en onderscheidt zich door zijn tegen-de-stroom-in-aanpak, waarbij de nadruk ligt op toevoeging in plaats van vermindering, wat vooral duidelijk is in het ontwerp van de kookplaat. In tegenstelling tot conventionele kookplaten die uit het zicht zijn, staat de ISOLA-kookplaat centraal, met een 20 mm hoge rand, die is versierd met een elegante en pakkende ledverlichting. Door de verhoogde glazen bovenkant wordt deze kookplaat een ware blikvanger in elke keuken.

Giorgio Donà, partner en directeur van Stefano Boeri Interiors, legt uit: “Het was ons doel om een element te creëren met een onderscheidende merkidentiteit, noem het ‘eenvoudig maar indrukwekkend’, dat niet alleen opvalt in zijn omgeving, maar ook inspireert om andere keuzes te maken tijdens het proces van ontwerpen. Bovendien versterkt het onafhankelijke gebruik van verlichting deze gedachte, die perfect aansluit bij het credo van SMEG zélf:  ‘technologie met stijl’

Geïntegreerde afzuigkappen: elegant en functioneel

De geïntegreerde afzuigkappen van ISOLA combineren verfijning en functionaliteit, met oog voor detail in hun verfijnde afwerkingen en aanpasbare opties, waaronder zwart, taupe of satijn roestvrij staal. Deze kappen werken met een actieve afzuiging, zelfs na het koken, om resterende geuren volledig te elimineren.

De perfecte combinatie – kookplaten en afzuigkappen uit dezelfde collectie – bevestigt dat deze apparaten niet alleen als louter apparaten zijn ontworpen maar dat ze gezien mogen worden als inspirerende design­elementen die harmonieus met elkaar samengaan. ISOLA-afzuigkappen zijn bovendien uitgerust met instelbare lichtintensiteit en een intuïtief metalen touch-display, voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Een zwevende lichtbaan complementeert de collectie. Deze is zó ontworpen dat deze feilloos past bij de verschillende ISOLA-kookplaatvarianten met geïntegreerde afzuigkappen, waardoor een extra laag van functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht wordt toegevoegd.

Kortom… met ISOLA laten SMEG en Stefano Boeri Interiors zien hoe technologie en design hand in hand kunnen gaan om uiteindelijk tot innovatieve keukenoplossingen te komen. Deze collectie zet een nieuwe standaard in de keukenbouw, waarbij design en functionaliteit dus perfect in balans zijn. Hoe leuk is het nu voor elke keukenspeciaalzaak in Nederland om het gesprek hierover te gaan voeren met de nieuwsgierige consument? Het antwoord? Heel leuk

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.